Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ
Ταύτιση με την κυβερνητική πολιτική

Τη συναίνεσή τους στην εντεινόμενη επίθεση στην ανώτατη εκπαίδευση μέσω και του νομοσχεδίου για την «αξιολόγηση» επανέλαβαν οι πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων στην 49η Σύνοδό τους, που πραγματοποιήθηκε στις 27-28 Μάη στη Βουλιαγμένη.

Με ανακοίνωσή τους οι πρυτάνεις επαναβεβαιώνουν - με τη συνήθη τακτική του «ναι μεν αλλά» - ότι είναι υπέρμαχοι της «αξιολόγησης» των Πανεπιστημίων, αλλά με... αξιόπιστες διαδικασίες! Χαϊδεύοντας ουσιαστικά τα αυτιά της κυβέρνησης, παρέχουν τη συγκατάθεσή τους στην εφαρμοζόμενη πολιτική, «κοτσάροντας» δήθεν αιτήματα για τα μάτια του κόσμου.

Τοποθετούν στην κορυφή των προβλημάτων την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, αποσυνδεδεμένη όμως από τη συνολική πολιτική, λες και αν έπαιρναν επιπλέον χρήματα δε θα υπήρχαν άλλα προβλήματα στα πανεπιστήμια. Επιπλέον, μαζί με τη διαπίστωση ότι η χρηματοδότηση δεν επαρκεί, τίθεται και η «διεκδίκηση» για «Αυτοδιοίκηση» των Πανεπιστημίων, ως απαραίτητη για τη βιωσιμότητά τους. Ομως, η όποια συζήτηση για «αυτοδιοίκηση» ή «αυτοτέλεια» παραπέμπει στην παρούσα φάση σε managers και ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των Ιδρυμάτων. Με άλλα λόγια, δίνουν άλλη μια δίοδο στην ιδιωτικοποίηση των Ιδρυμάτων, ικανοποιημένοι ότι έπραξαν το καθήκον τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ