Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ομοσπονδιακό Συνέδριο Αντιφασιστών

Στη Φρανκφούρτη του Μάιν συνήλθε το Σαββατοκύριακο το 1ο Ομοσπονδιακό Συνέδριο των Γερμανών Αντιφασιστών και των επιγόνων τους (VVN - BdA). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αντιφασιστική ένωση της χώρας, η οποία έχει 8.000 μέλη, οι οποίοι στο μεγαλύτερο μέρος τους υπήρξαν θύματα του ναζιστικού καθεστώτος ή είναι οικείοι και άλλοι νέοι με αντιφασιστικές αντιλήψεις και δραστηριότητες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, γνωστοί αντιφασίστες, που ήταν επί πολλά χρόνια έγκλειστοι σε χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης υπογράμμισαν σαν καθήκον τους, ως την τελευταία πνοή της ζωής τους, να μεταδώσουν στους νέους την ανάγκη του αντιφασιστικού αγώνα.

Μερικοί από τους 180 αντιπροσώπους αναφέρθηκαν στην απειλή της κοινωνίας από την αποψίλωση των κοινωνικών δικαιωμάτων και τον αυξανόμενο μιλιταρισμό. Πολλά που συμβαίνουν σήμερα, όπως ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός και η συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, αποτελούν επανάληψη όλων εκείνων που ήταν στην ημερήσια διάταξη το 1933, τονίστηκε. Το Συνέδριο τερματίστηκε με την εκλογή δύο ισότιμων προέδρων, ενός από την Ανατολική και ενός από τη Δυτική Γερμανία.


Θ.Β


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ