Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΑΙΔΕΙΑ
16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Ισπανία: Εκατοντάδες οι αιτήσεις συμμετοχής

Αξιοσημείωτη είναι η ανταπόκριση της ισπανικής νεολαίας στη συγκρότηση της ισπανικής αποστολής για το 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ) - το οποίο θα γίνει στο Καράκας της Βενεζουέλας, από 7 μέχρι 15 Αυγούστου - καθώς, μόνο στον πρώτο γύρο επαφών που έγινε για να συμπληρωθεί ο κατάλογος με τους ενδιαφερόμενους, η ισπανική Εθνική Προπαρασκευαστική Επιτροπή (ΕΠΕ) κατέγραψε περισσότερες από διακόσιες αιτήσεις.

Τα παραπάνω καταθέτει στο «Ρ» ο Χουάν Ιγκλέσια Γκουτιέρες, μέλος της Γραμματείας της Ενωσης Κομμουνιστικών Νεολαιών Ισπανίας (UJCE), οργάνωσης που συμμετέχει στην ΕΠΕ της Ισπανίας. «Ελπίζουμε ότι, όταν συμπληρωθεί ο κατάλογος της αποστολής, στα τέλη Ιούνη, θα ξεπεράσουμε τις τρακόσιες εγγραφές», συμπληρώνει.

Στα μέλη της ισπανικής ΕΠΕ συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι οργανώσεις «Σοσιαλιστικές Νεολαίες», «Εργατική Χριστιανική Νεολαία», «Νεολαία της Ενωμένης Αριστεράς», «Μπολιβαριανή Πλατφόρμα Αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα» κτλ. Ακόμα, στο πλαίσιο της ΕΠΕ, έχουν συσταθεί και λειτουργούν μικρότερες επιτροπές, σε επίπεδο πόλης ή επαρχίας κτλ.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των τετραήμερων προφεστιβαλικών εκδηλώσεων που έγιναν στη Μαδρίτη, 23-26 Μάη, τη σκυτάλη παίρνει τις επόμενες μέρες η Ανδαλουσία. Το διήμερο 3-4 Ιούνη θα φιλοξενηθούν στην Κόρδοβα συζητήσεις, συναυλίες, προβολή βίντεο κτλ. Πέρα από την πληροφόρηση γύρω από το ΠΦΝΦ, σκοπός των εκδηλώσεων είναι και η οικονομική στήριξη της ΕΠΕ. Στα επόμενα σχέδια της ισπανικής ΕΠΕ είναι η διοργάνωση, μέσα στον Ιούλη, μιας πανεθνικής συνάντησης, στο νότο της χώρας, όπου θα μπορέσουν να βρεθούν όλα τα μέλη της ισπανικής αποστολής.

Αλληλέγγυοι με το λαό της Βενεζουέλας

«Η Προπαρασκευαστική Επιτροπή και οι οργανώσεις που την απαρτίζουν δεν αντιλαμβάνονται το καθήκον τους σαν κάτι τυπικό. Θέλουμε να δώσουμε στη δουλιά μας ένα πολιτικό περιεχόμενο: Αναπτύσσουμε δράση για να εξηγήσουμε τι είναι το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, ποια είναι η ιστορία του και ο αντιιμπεριαλιστικός του χαρακτήρας, για να συνδέσουμε το κάλεσμα για συμμετοχή στο Φεστιβάλ με το κίνημα αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα, εξηγώντας τις βαθιές αλλαγές και τους κοινωνικούς μετασχηματισμούς που στηρίζει το μπολιβαριανό πρόγραμμα για τη ζωή του κόσμου», υπογραμμίζει ο Χ. Ι. Γκουτιέρες.

«Νιώθουμε ιδιαίτερα συνδεδεμένοι με τους αγώνες και τη γενικότερη προσπάθεια χειραφέτησης των λαών της Λατινικής Αμερικής, με την ηρωική αντίσταση της Κούβας, με την πάλη του λαού της Κολομβίας, της Βολιβίας, με όλους τους λαούς που ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στους ιμπεριαλιστές. Η ελπίδα κερδίζει έδαφος στη Λατινική Αμερική, μια δημοκρατική εναλλακτική λύση στο νεοφιλελευθερισμό. Ο λαός οργανώνεται: Η επανάσταση προχωρά», τονίζει το στέλεχος της UJCE.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ