Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΣΟΚ
Αποχώρησαν λόγω «έλλειψης διαλόγου»

...αφού πρώτα προώθησαν και στήριξαν κάθε αντιδραστική αναδιάρθρωση

Την αποχώρησή του από τον «εθνικό διάλογο» για την Παιδεία ανακοίνωσε χτες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Την αφορμή την έδωσε, όπως προκύπτει από δηλώσεις της υπεύθυνης του Τομέα Παιδείας και Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Μ. Δαμανάκη, η κατάθεση στη Βουλή των νομοσχεδίων για την αξιολόγηση και τη διά βίου μάθηση, «χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος». Ετσι, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θεσμοθέτησε το ΕΣΥΠ, που συναινεί και πολλές φορές παρακινεί την κυβέρνηση στην προώθηση των αναδιαρθρώσεων, βρήκε την ευκαιρία να αποχωρήσει, αφού έβαλε πλάτη στην προώθηση αντιεκπαιδευτικών μέτρων.

Χωρίς να κρύβει τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ με τις αντιδραστικές αλλαγές που βρίσκονται στην ατζέντα της κυβέρνησης, η Μ. Δαμανάκη δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με το πώς αυτές προωθούνται, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η εκπαίδευση χρειάζεται αλλαγές και μεταρρυθμίσεις αλλά αυτές δεν μπορούν να γίνουν με τον πρόχειρο, αποσπασματικό, αυθαίρετο τρόπο, με τον οποίο τις προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Μάλιστα, εξήγγειλε την οργάνωση από πλευράς του ΠΑΣΟΚ ξεχωριστού «φόρουμ διαλόγου», με τη συμμετοχή των φορέων που εμπλέκονται στα ζητήματα της Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας, από την πλευρά του, έσπευσε να απαντήσει ότι τα συγκεκριμένα νομοθετήματα ήταν προϊόντα διαλόγου και ότι το ΠΑΣΟΚ δήλωνε υπέρ της αξιολόγησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ