Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Προς συνεργασία με γαλλικό όμιλο

Το ενδεχόμενο συνεργασίας των Ναυπηγείων Ελευσίνας με το γαλλικό ναυπηγικό όμιλο DCN εξετάζει η διοίκηση των Ναυπηγείων. Τις δυνατότητες της συνεργασίας συζήτησαν χτες ο πρόεδρος του γαλλικού ομίλου J - M. Poimboeuf και ο πρόεδρος των Ναυπηγείων Ελευσίνας Ν. Ταβουλάρης. Στη συνάντηση εξετάστηκε - όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας - ειδικότερα η πιθανότητα συνεργασίας σε σχέση με τα ενδιαφέροντα των πολεμικών ναυτικών των δύο χωρών «για την από κοινού ανάληψη ναυπηγήσεων πολεμικών σκαφών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας».

Οι εκπρόσωποι της γαλλικής εταιρίας επισκέφτηκαν τους χώρους που κατασκευάζονται οι πυραυλάκατοι του πολεμικού ναυτικού και εμπορικά πλοία. Ο γαλλικός όμιλος είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πολεμικών σκαφών στην Ευρώπη και κατασκευάζει πλοία επιφάνειας, αεροπλανοφόρα και υποβρύχια, συμβατικά και πυρηνικά.

Ο Ν. Ταβουλάρης δήλωσε ότι «η συνεργασία των δύο επιχειρήσεων θα προσφέρει σημαντικά στην απασχόληση, στην ανταγωνιστικότητα και στη μεταφορά τεχνολογίας και τη βιομηχανική συνεργασία μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ