Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Απελευθερώσεις και επεισόδια

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Με λυγμούς, πυρά στον αέρα, τραγούδια και παλαιστινιακές σημαίες να ανεμίζουν έγιναν δεκτοί από τις οικογένειες και τους συμπατριώτες τους, οι 400 Παλαιστίνιοι αιχμάλωτοι που αφέθηκαν χτες ελεύθεροι από τις ισραηλινές φυλακές. Οι κρατούμενοι, μοιρασμένοι σε 3 ομάδες, μετέβησαν με λεωφορεία στην Τουλκαρέμ, στη Νάμπλους, και στη Λωρίδα της Γάζας. Οι περισσότεροι δεν ξέχασαν στις δηλώσεις τους, τους περίπου 7.500 Παλαιστινίους που παραμένουν στις ισραηλινές φυλακές.

Οι ισραηλινές αρχές υποστήριξαν ότι η απελευθέρωση «είναι μια κίνηση καλής θέλησης προς τον Μαχμούντ Αμπάς προκειμένου να στηριχτεί το έργο του» αλλά και προς την Ουάσιγκτον, που «είχε θέσει σχετικό αίτημα». Κατά την πρώτη συνάντησή του με τον Αμπάς, στις 8 Φλεβάρη, ο Αριέλ Σαρόν είχε δεσμευτεί για τη σταδιακή απελευθέρωση 900 κρατουμένων συνολικά, αριθμός που με τη χτεσινή κίνηση συμπληρώθηκε.

Την ίδια στιγμή, συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε νεαρούς Παλαιστινίους διαδηλωτές και Ισραηλινούς συνοριακούς φρουρούς κοντά στο χωριό Μπέιτ Σουρίκ της Δυτικής Οχθης. Οι Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονταν για τις κατασχέσεις γης που έχουν, ήδη, γίνει με σκοπό να ανεγερθεί το διαχωριστικό τείχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ