Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη στο λαό της Κολομβίας

Εκδήλωση χτες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, με ομιλητή τον Μ. Γκονσάλες

Την κρατική τρομοκρατία με την οποία βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος ο λαός της Κολομβίας, τις διώξεις χιλιάδων αγωνιστών και προοδευτικών πολιτών, που φεύγοντας το πρωί από το σπίτι τους, δεν μπορούν να γνωρίζουν αν θα επιστρέψουν πάλι, αλλά και το πόσο πολύτιμη είναι η αλληλεγγύη του ελληνικού αλλά και άλλων λαών στους λαϊκούς αγώνες της πατρίδας του, υπογράμμισε σε χτεσινή συζήτηση ο Μιγκέλ Γκονσάλες, γενικός γραμματέας της Ενωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων της Κολομβίας, ο οποίος βρίσκεται εδώ και μέρες στην Ελλάδα, προσκεκλημένος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης.

Εξι χιλιάδες είναι μόνο οι πολιτικοί κρατούμενοι, χίλιοι οι... στρατιωτικοί σύμβουλοι των ΗΠΑ που αλωνίζουν στην Κολομβία, ενώ τα βασανιστήρια με συμμετοχή ή ανοχή κρατικών αξιωματούχων διαρκώς αυξάνονται. Αυτή ήταν μια μερική εικόνα της «δικαιοσύνης» που επικρατεί στη χώρα του, την οποία ο Κολομβιανός δικηγόρος μετέφερε στην εκδήλωση, που έγινε με πρωτοβουλία της ΕΕΔΔΑ και της Κίνησης «Νομικοί για την Ειρήνη» (τμήμα της ΕΕΔΥΕ) χτες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας.

Η κολομβιάνικη κυβέρνηση όχι μόνο δεν εμποδίζει, αλλά στηρίζει τις παραστρατιωτικές και παρακρατικές οργανώσεις που δρουν στη χώρα, τόνισε ο ομιλητής. Ακόμα και νομικοί που αναλαμβάνουν την υπεράσπιση αγωνιστών, πολλές φορές δέχονται κατηγορίες για εμπλοκή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ΕΕΔΔΑ Χ. Παπαμάργαρης είχε ήδη σημειώσει ότι, αν η Κολομβία βρίσκεται μακριά από την Ελλάδα, δεν είναι το ίδιο «μακρινή» η υπόθεση που απασχολεί το λαό της λατινοαμερικάνικης χώρας. Κι αυτό καθώς, με τη «συμφωνία δικαστικής έκδοσης», καθένας μπορεί να εκδοθεί στις ΗΠΑ εντελώς νόμιμα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την έγκριση ψηφίσματος αλληλεγγύης στο λαό της Κολομβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ