Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Απαγόρευσαν το δημοψήφισμα του ΚΚΡΟ

Ανακοινώθηκε χθες η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, με την οποία θεωρείται νόμιμη η στάση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ρωσίας να εμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, που προωθούσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ).

Να σημειώσουμε πως το ΚΚΡΟ είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (ΚΕΕ) να ακυρώσει τα 15 από τα 17 ερωτήματα, που επιδίωκε το ΚΚΡΟ να θέσει σε δημοψήφισμα. Το σκεπτικό της ΚΕΕ ήταν πως αυτές οι 15 ερωτήσεις σχετίζονται με ζητήματα της κοινωνικο-οικονομικής πολιτικής της ρωσικής κυβέρνησης και δεν μπορούν να τεθούν σε δημοψήφισμα.

Με δηλώσεις του, ο Ιβάν Μέλνικοφ, Α` Αντιπρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ, σημείωσε πως η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου «δε στηρίζεται σε νομικά επιχειρήματα» και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, η τίμια προσέγγισή μας αποδείχτηκε αχρείαστη και λυπάμαι που στη Ρωσία έχουμε ένα τέτοιο Ανώτατο Δικαστήριο».

Το στέλεχος του ΚΚΡΟ σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της ακρόασης είχε «προειδοποιήσει το Ανώτατο Δικαστήριο ότι τώρα που δυναμώνουν οι διαθέσεις διαμαρτυρίας, η απόφαση του δικαστηρίου δε θα μείνει απαρατήρητη. Κι αν το Ανώτατο Δικαστήριο βρεθεί όχι από τη μεριά της Δικαιοσύνης, αλλά από τη μεριά της εξουσίας, αργά ή γρήγορα, θα βρεθεί να είναι με τη μειοψηφία».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ