Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΥΦΑ
Δέχτηκε τη «λογική μεσαίωνα»!

Επισκέπτες στην είσοδο του εκτεταμένου και δύσβατου αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
Επισκέπτες στην είσοδο του εκτεταμένου και δύσβατου αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
Συμφώνησε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) στη «λογική μεσαίωνα» - όπως η ίδια κατήγγειλε πριν λίγες μέρες - της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, να δουλέψουν οι αρχαιοφύλακες επί 75 ώρες εβδομαδιαίως ώστε να λειτουργήσει το θερινό ωράριο των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, μέχρι να προσληφθούν οι εποχιακοί εργαζόμενοι!

Ετσι, παρά τις «μεγαλοστομίες» της διοίκησης της ΠΕΥΦΑ, η ουσία βρίσκεται στην προχτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού μετά τη συνάντηση της πρώτης με τον υφυπουργό Πολιτισμού, Π. Τατούλη, όπου αναφέρεται: «Επιβεβαιώθηκε από κοινού ότι θα ισχύσουν στο ακέραιο οι ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού σε ό,τι αφορά το θερινό ωράριο λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων».

Σύμφωνα με την ΠΕΥΦΑ, η συμφωνία θα αφορά στον Ιούνη, αφού μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται η πλήρωση των εποχιακών θέσεων, έτσι ώστε να λειτουργήσει με διπλοβάρδια το θερινό ωράριο μέχρι τις 7.30 μ.μ. Η υπερωριακή αποζημίωση αναμένεται να είναι 12,5 ευρώ ανά ώρα.

Ωστόσο, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα των συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων οι οποίοι καλούνται να εφαρμόσουν το θερινό ωράριο, με τις επιπλέον ώρες να προσμετρούνται στη σύμβαση! Αυτό σημαίνει πως η σύμβασή τους θα τελειώσει «εν ριπή οφθαλμού»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ