Τρίτη 7 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ
Υψιστη πράξη αλτρουισμού

Με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) αφού εκφράζει την οδύνη του για το θάνατο του Δ. Καρύτσα, κάνει «έκκληση προς όλους τους συνανθρώπους μας να δηλώσουν δωρητές οργάνων για να σωθούν οι εκατοντάδες ασθενείς που βρίσκονται σε αντίστοιχες λίστες αναμονής, στο τελικό στάδιο καρδιακής, αναπνευστικής, ηπατικής ή νεφρικής ανεπάρκειας και επίσης για να μπορέσει η χώρα μας να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις που βρίσκεται στη δωρεά οργάνων για μεταμόσχευση».

Και η ανακοίνωση του ΕΟΜ καταλήγει: «Η δωρεά οργάνων αφορά και πρέπει να μας αγγίζει όλους, γιατί είναι η ύψιστη πράξη αλτρουισμού, αλληλεγγύης και αγάπης προς τον πλησίον μας, καθώς από έναν δότη μπορούν να σωθούν μέχρι και δέκα ασθενείς συνάνθρωποί μας».

«Ν' ανασκουμπωθεί η πολιτεία»

Με δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Διευθυντής του Τμήματος Μεταμοσχεύσεων του «Ωνασείου», Π. Αλιβιζάτος, τόνισε: «Στην Ελλάδα υπάρχουν μοσχεύματα, υπάρχουν δότες, λόγω της πληθώρας τροχαίων δυστυχημάτων που σημειώνονται στη χώρα μας, αλλά δυστυχώς συμβαίνει ένα μπλοκάρισμα και οι δότες δε βγαίνουν. Η πολιτεία πρέπει επιτέλους να ανασκουμπωθεί και να δει τι φταίει. Είναι δυνατόν να έχουμε τη θλιβερή πρωτιά στα τροχαία δυστυχήματα και να είμαστε αντίστοιχα τελευταίοι στη δωρεά οργάνων;».

  • Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος με δήλωσή του προτείνει τη διενέργεια, με διακομματική συναίνεση, καμπάνιας προς τον ελληνικό λαό για την ενίσχυση με κάθε τρόπο του Εθνικού Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ