Τετάρτη 8 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κλείνουν την «Ομοσπονδία»

Παρέμβαση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης για τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και ΑΤΕ

Σε πολύμορφες μαζικές κινητοποιήσεις για την αποτροπή του κλεισίματος της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης «Ομοσπονδία» καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού και τους εργαζόμενους στην Ομοσπονδία η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Με χτεσινή της ανακοίνωση η ΚΟΘ του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για την ενέργεια της ΑΤΕ, που με αίτησή της στο Εφετείο απαιτεί το κλείσιμο της ΕΓΣ Θεσσαλονίκης. Οπως τονίζει, η κυβέρνηση της ΝΔ με την ενέργειά της αυτή αποδείχνει για μια ακόμα φορά ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων, που ασύδοτοι πλέον θα καταληστεύουν τους αγρότες και ιδιαίτερα τους ντοματοπαραγωγούς και βαμβακοπαραγωγούς, όπου ακόμα δραστηριοποιούνταν η «Ομοσπονδία».

«Η χρεοκοπία και ο εκφυλισμός της Ομοσπονδίας σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση και την ΑΤΕ. Υπεύθυνοι για το κατάντημά της είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν τις σκληρές και αντιαγροτικές πολιτικές, που συναποφασίζουν στα πλαίσια της ΚΑΠ, αλλά και οι διοικήσεις της ΑΤΕ, που με τα διάφορα εξυγιαντικά προγράμματα συρρίκνωσαν και λεηλάτησαν την Ομοσπονδία. Εξίσου όμως υπεύθυνοι είναι και οι "γαλαζοπράσινοι" συνεταιριστές στις διοικήσεις της ΕΓΣ Θεσσαλονίκης που διαχειρίστηκαν αυτές τις πολιτικές και οδήγησαν στο κλείσιμο της Ομοσπονδίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες του νομού να βγάλουν τα πολιτικά τους συμπεράσματα για τις αντιαγροτικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την ΕΕ και να χτίσουν μαζί με την εργατική τάξη και τους άλλους εργαζόμενους το δικό τους μέτωπο, που θα ανατρέψει αυτή την πολιτική και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή μιας διαφορετικής φιλολαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ