Πέμπτη 9 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ανάπτυξη» - απειλή για τη Μάνη

Επίθεση... τσιμέντου βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μάνη, αφού συνεχώς «ξεφυτρώνουν» ξενοδοχεία, αλλά σωρεύονται και σχετικά αιτήματα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στο όνομα της «τουριστικής ανάπτυξης».

Εξι τέτοια αιτήματα τέθηκαν στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΚΑΣ, αλλά όλα αναβλήθηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτοψία στην περιοχή από την ολομέλεια του συμβουλίου, αφού όλη η Μάνη αποτελεί, ουσιαστικά, αρχαιολογικό χώρο, όλων των προϊστορικών και ιστορικών περιόδων.

Μάλιστα, επιτροπή του ΚΑΣ, που έκανε αυτοψία ενόψει των παραπάνω αιτημάτων, κατέληξε στο συμπέρασμα - που τέθηκε στη συνεδρίαση - πως όχι μόνο δεν πρέπει να επιτραπεί η κατασκευή τουριστικών μονάδων, αλλά θα πρέπει να γίνει κήρυξη όλης της Μάνης και να επαναπροσδιοριστούν οι όροι χρήσης των Ζωνών προστασίας.

Μέλος του ΚΑΣ σημείωσε ότι το ΥΠΠΟ καλείται, ουσιαστικά, να αποφασίσει αν θα μετατρέψει ή όχι τη Μάνη σε «ξενοδοχειούπολη», παρότι εμπλέκονται κι άλλα υπουργεία (ΠΕΧΩΔΕ και Τουρισμού).

Τελικά, το ΚΑΣ ανέβαλε το θέμα, ώστε, εκτός της αυτοψίας, να «συνεννοηθεί» το ΥΠΠΟ με τα άλλα υπουργεία για τις κατευθύνσεις της κυβερνητικής τουριστικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ