Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΠΕΔΑ «ΧΡΩΠΕΙ»
Σχέδιο επιχειρηματικής λεηλασίας

Αποψη των οικοπέδων «ΧΡΩΠΕΙ»
Αποψη των οικοπέδων «ΧΡΩΠΕΙ»
Επιμένει η πορτογαλοελληνική κοινοπραξία «Σιέρα - Χαραγκιώνης» στα σχέδιά της για τσιμεντοποίηση της έκτασης των παλιών οικοπέδων της «ΧΡΩΠΕΙ» κοντά στο Στάδιο «Καραϊσκάκη». Παρουσιάζοντας πριν από μερικές μέρες το νέο της σχέδιο για την κατασκευή εμπορικού κέντρου 22 στρεμμάτων με χώρους 52 χιλ. τετραγωνικών μέτρων (!), οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας απαίτησαν για άλλη μια φορά τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης ως χώρου πρασίνου και την αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου προκειμένου να προχωρήσουν στο έργο τους.

Μάλιστα, άφησαν σαφή υπονοούμενα ότι ο νόμος τους επιτρέπει εάν θελήσουν να χτίσουν πολυκατοικίες τσιμεντοποιώντας πολύ μεγαλύτερη έκταση από αυτή που προτείνουν με την κατασκευή του εμπορικού κέντρου. Η... εναλλακτική τους πρόταση είναι να τους πληρώσουν τα... έξοδα για την αγορά της έκτασης, τους φόρους που έχουν καταβάλει και για το στήσιμο και τη λειτουργία της εταιρίας τους, που οι ίδιοι τα υπολογίζουν στα 40 εκατ. ευρώ, για να φύγουν!!!

Τα σχέδια της κοινοπραξίας έχουν συναντήσει τη σθεναρή αντίδραση κατοίκων και φορέων του Πειραιά, ο οποίος «πνίγεται» από την έλλειψη πρασίνου και ελεύθερου χώρου. Οι επίδοξοι επενδυτές προτάσσουν ως δέλεαρ τη δημιουργία πρασίνου στα 22 στρέμματα από τα 45 της έκτασης και τη δωρεά των 9 στρεμμάτων στο δήμο. Προσθέτουν ότι θα φροντίζουν για τη φύλαξη και την καθαριότητα του χώρου, ενώ προσφέρουν ειδικές τιμές ενοικίασης για τους εμπόρους του Πειραιά.

Βασικό τους επιχείρημα όμως, είναι ότι παρόλο που ο χώρος έχει οριστεί για πράσινο, κανένας φορέας δεν έχει προχωρήσει στην αξιοποίησή του όλα αυτά τα χρόνια. Αναδεικνύονται έτσι οι βαρύτατες ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και της πλειοψηφίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την άμεση παράδοση της έκτασης στο λαό του Πειραιά και τη διαμόρφωσή της σε πνεύμονα πρασίνου υποστηρίζει η δημοτική Κίνηση «Πειραιάς - Αναγέννηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ