Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΑΛΑΤΣΙ
«Τσιμέντο να γίνει... »

Ενας ακόμη ελεύθερος χώρος - απέναντι από το Αλσος Βεΐκου - απειλείται με τσιμεντοποίηση μετά από απόφαση της δημοτικής αρχής

Η περιοχή που προορίζεται για τσιμεντοποίηση
Η περιοχή που προορίζεται για τσιμεντοποίηση
Ενας ακόμη ελεύθερος χώρος, στην περιοχή του Νέου Τέρματος απέναντι από το Αλσος Βεΐκου, του Δήμου Γαλατσίου, απειλείται άμεσα με τσιμεντοποίηση, μετά από απόφαση της διοίκησης του δήμου για αποχαρακτηρισμό του χώρου από «κοινόχρηστο πράσινο» σε «χώρο πολλαπλών χρήσεων». Η απόφαση πάρθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, με ψήφους μόνο από την παράταξη της πλειοψηφίας, και παρά τη σφοδρή αντίδραση των κατοίκων και των συμβούλων της μειοψηφίας. Μάλιστα, η διοίκηση, μπροστά στην έντονη αντίδραση κατοίκων και δημοτικών συμβούλων, κάλεσε και την... Αστυνομία!

Ο συγκεκριμένος χώρος είναι χαρακτηρισμένο «πράσινο» εδώ και 15 χρόνια. Ωστόσο, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, η διοίκηση - με δήμαρχο τον Θ. Τούντα - πρότεινε να γίνει χώρος πολλαπλών χρήσεων. Και συγκεκριμένα ζήτησε να γίνει κτίριο δύο ορόφων επιφάνειας 600 τετραγωνικών μέτρων, που θα περιλαμβάνει δημοτικό αναψυκτήριο, αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη και αίθουσα συνεστιάσεων. «Η τσιμεντοποίηση ενός ακόμη χώρου επί της Βεΐκου, συνιστά επιπλέον υποβάθμιση της περιοχής», σημειώνει στο «Ρ», ο Μπάμπης Ασφής, δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου με την παράταξη «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση».

Αυτή η ενέργεια της διοίκησης έρχεται σαν συνέχεια του αποχαρακτηρισμού κοινόχρηστου χώρου στην περιοχή Πανοράματος Γαλατσίου και την παράδοσή του σε ιδιώτες. Αλλά και της παράδοσης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της πόλης στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της πλειοψηφίας «έγκλημα κατά του περιβάλλοντος». Και τονίζει: «Ζητάμε, την άμεση ανάκληση της απόφασης και την επαναφορά του οικοδομικού τετραγώνου στην πρότερη κατάσταση, δηλαδή "κοινόχρηστο πράσινο". Καθώς επίσης και την άμεση δεντροφύτευση του χώρου και την κατασκευή πλατείας, έτσι όπως προβλέπεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής».

Αντιδράσεις, όμως, για την απόφαση της διοίκησης του δήμου Γαλατσίου υπάρχουν και από τους κατοίκους της περιοχής. Ετσι, η «Επιτροπή Κατοίκων Ν. Τέρματος», εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ρωτάει τη διοίκηση: «Εκτός από την "ολυμπιακή τσιμεντογέφυρα", με πόσους ακόμα τόνους τσιμέντο φιλοδοξεί να κοσμήσει το Γαλάτσι; Πόσοι ακόμα ελεύθεροι - κοινόχρηστοι χώροι θα θυσιαστούν "για να βγάλουμε λεφτά";». Αλλωστε, η μόνιμη επωδός της διοίκησης - όταν παραχωρεί στο τσιμέντο κάποιον από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους - είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στην τσιμεντοποίηση του «Γαλαξία»(2024-06-12 00:00:00.0)
Αποχαρακτήρισε χώρο ιστορικής - πολιτιστικής σημασίας(2015-11-27 00:00:00.0)
Χάνονται ανάσες πρασίνου(2007-04-11 00:00:00.0)
Καταπάτηση αναδασωτέας περιοχής(2000-02-12 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο και η "Γαζία"(1999-06-26 00:00:00.0)
Σώζεται μοναδικός πνεύμονας πρασίνου(1997-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ