Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Στο στόχαστρο και η "Γαζία"

Με τσιμεντοποίηση κινδυνεύει άλλος ένας χώρος της Αθήνας που προοριζόταν για κοινόχρηστο πράσινο. Ενα οικόπεδο στην περιοχή "Κολιάτσου" της Αθήνας, που εξαιτίας της ολιγωρίας της δημοτικής αρχής, κινδυνεύει να εκποιηθεί από τους ιδιοκτήτες του.

Συγκεκριμένα, στο 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων - μεταξύ των οδών Καραβία, Αιμιλιανού, Σκιάθου και Πάτμου - βρίσκεται το λεγόμενο οικόπεδο της "Γαζίας". Ιδιοκτήτης του είναι η Εθνική Τράπεζα και σύμφωνα με καταχώρισή της σε εφημερίδες πρόκειται να πωληθεί σε δημόσιο διαγωνισμό στις 7 του Ιούλη.

Για το χώρο αυτό, το ΔΣ του Δήμου Αθηναίων είχε πάρει απόφαση στις 23/5/94, που το χαρακτήριζε για κοινόχρηστο πράσινο και υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων. Επιπλέον, από το '89 μέχρι σήμερα το Διαμερισματικό Συμβούλιο του 5ου Διαμερίσματος έχει πάρει τρεις ομόφωνες αποφάσεις, με τις οποίες ζητά ο χώρος να γίνει κοινόχρηστο πράσινο. Ομως, όλα αυτά τα χρόνια η δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα για να απαλλοτριώσει το χώρο και έτσι το οικόπεδο κινδυνεύει με αποδέσμευση, ξεπούλημα σε πλειστηριασμό και τσιμεντοποίηση από τον επόμενο ιδιοκτήτη του.

Στη συνεδρίασή του, την Πέμπτη, το ΔΣ της Αθήνας συζήτησε για το θέμα και αναγνώρισε την ανάγκη ο δήμος να ενεργοποιηθεί ουσιαστικά για να σωθεί ο χώρος. Αποφάσισε να εξετάσει το θέμα στην προσεχή συνεδρίασή του, την επόμενη Πέμπτη, οπότε και θα καταλήξει στα αναγκαία μέτρα και τις σχετικές αποφάσεις.

Από την πλευρά της "Συμπαράταξης για την Αθήνα",ο επικεφαλής Λεων. Αυδής στηλίτευσε την τακτική της δημοτικής αρχής να αγνοεί τις αποφάσεις του ΔΣ για δεσμεύσεις και απαλλοτριώσεις χώρων, να μην προχωρά στις αναγκαίες κινήσεις, οι προθεσμίες να λήγουν και χώροι όπως της "Γαζίας" να κινδυνεύουν με τσιμεντοποίηση. Επιπλέον, τόνισε ότι ο χώρος πρέπει να δεσμευτεί και άμεσα να αξιοποιηθεί, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

"BANANA" τέλος;

Το ΔΣ - παρά τις αρχικές αντιρρήσεις ορισμένων μελών της πλειοψηφίας - ομόφωνα αποφάσισε την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του μπαρ "BANANA MOON" που λειτουργούσε μέσα σε αθλητικό χώρο (στο γυμναστήριο του Φωκιανού στο Ζάππειο, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο). Το μπαρ λειτουργούσε με άδεια αναψυκτηρίου (!) και η άδειά του είχε ανακληθεί παλαιότερα, λόγω αυθαίρετων κατασκευών που είχε κάνει στο χώρο ο ιδιοκτήτης του. Τώρα, μετά και την απόφαση του ΔΣ, ο ιδιοκτήτης αναμένεται να προσφύγει στις αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες και να προχωρήσει σε ενστάσεις κατά της απόφασης, για να γλιτώσει το μπαρ του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ