Τετάρτη 12 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οχι στην τσιμεντοποίηση του «Γαλαξία»

Μαχητική κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η Πρωτοβουλία Κατοίκων «Γαλαξία» που αντιδρά στην τσιμεντοποίηση του ελεύθερου χώρου, καταγγέλλοντας ότι μπαίνει άλλη μια θηλιά στο δικαίωμα του λαού σε ελεύθερους χώρους πράσινου και αναψυχής.

Οπως αναδείχθηκε, η περιοχή του «Γαλαξία» στη συμβολή των οδών Ζαμπελίου και Καρακάση - μια από τις ελάχιστες αδόμητες «γωνιές» της συγκεκριμένης περιοχής - η οποία είχε χαρακτηριστεί την προηγούμενη δεκαετία χώρος πρασίνου, πλέον ετοιμάζεται να «υποδεχθεί» μια 9ώροφη οικοδομή. Οι ιδιοκτήτες, αξιοποιώντας τη νομοθεσία που «απελευθέρωσε» τους αποχαρακτηρισμούς προς όφελος της οικοπεδοποίησης, σχεδιάζουν την οικοδόμησή του.

Οι κάτοικοι της περιοχής απαιτούν να μην προχωρήσει η ανέγερση οποιουδήποτε κτιρίου στην περιοχή «Γαλαξίας», να διαμορφωθεί ο συγκεκριμένος χώρος σε χώρο πρασίνου και αναψυχής που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων.

Ο δήμαρχος επιχείρησε να αποδώσει τις ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις για τις δυσμενείς εξελίξεις και περιορίστηκε να πει ότι θα προτείνει στην εταιρεία που έχει αναλάβει την ανέγερση, την ανταλλαγή του χώρου με άλλο οικόπεδο του δήμου, χωρίς όμως να αφήνει πολλά περιθώρια για θετικές εξελίξεις.

Ο Βασίλης Τομπουλίδης, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κάλεσε τη διοίκηση του δήμου να προβεί στον επαναχαρακτηρισμό του χώρου, να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια, να απαιτήσει από την κυβέρνηση επαρκή και πλήρη χρηματοδότηση ώστε ο χώρος να μη χαθεί, να διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου και να υπάρχει το αναγκαίο εργατικό κι επιστημονικό προσωπικό για τη διαρκή συντήρησή του.

Κάλεσε τον λαό της Θεσσαλονίκης να ανατρέψει τους σχεδιασμούς που θυσιάζουν τη ζωή του για τα κέρδη ελάχιστων: «Στον "Γαλαξία" και τα "Μάρμαρα Μόσχου" στο 5ο Διαμέρισμα, στην "Αλυσίδα" στου Χαριλάου, στο Κρυονέρι στην Τούμπα, στη Μανουσογιαννάκη στο κέντρο, για το μητροπολιτικό πάρκο που πρέπει να γίνει στη ΔΕΘ με διεκδίκηση κι αγώνα για τις σύγχρονες, τις σημερινές μας ανάγκες που δημοτικές αρχές και κυβερνήσεις προσφέρουν θυσία στην κερδοφορία των λίγων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σταματήσει η τσιμεντοποίηση και να αποδοθεί στους κατοίκους(2009-09-09 00:00:00.0)
Απαίτηση των κατοίκων να γίνει πράσινο(2002-01-17 00:00:00.0)
Φουντώνουν οι αντιδράσεις για την τσιμεντοποίηση(1998-07-03 00:00:00.0)
Εχουμε ανάγκη από πάρκα(1996-10-10 00:00:00.0)
Χρειάζονται ένα πάρκο(1996-06-15 00:00:00.0)
Να αξιοποιηθούν οι υπάρχοντες χώροι(1996-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ