Τετάρτη 12 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Κάλεσμα για αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων

Αλλο ένα συνέδριο εκφυλισμού διοργάνωσε η ηγεσία της Ομοσπονδίας

Από παλιότερη κινητοποίηση των αγωνιστών πυροσβεστών
Από παλιότερη κινητοποίηση των αγωνιστών πυροσβεστών
Την ώρα που υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις ότι οι πυροσβέστες βρίσκονται μπροστά σε δραματικές εξελίξεις, όπως η εν κρυπτώ επεξεργασία νέου μισθολογίου, οι προσπάθειες για «θάψιμο» της συνολικής ένταξης της εργασίας τους στα ΒΑΕ, με αντάλλαγμα επιδοματικά ψίχουλα, η συνέχιση του στρατηγικού σχεδιασμού για μεταφορά αρμοδιοτήτων πυροπροστασίας σε δήμους, ιδιώτες, εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ, με ό,τι συνεπάγεται η υλοποίησή του σε βάρος της πυροπροστασίας και της δασοπροστασίας της χώρας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, το προεδρείο της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΥΠΣ) «επιλέγει να μην ακολουθήσει την επίλυση των εργασιακών δικαιωμάτων με αγωνιστικό τρόπο». Παράλληλα, «η εργασιακή λαίλαπα κατατρώει τα πάντα στο πέρασμά της για τη μεγάλη πλειοψηφία των πυροσβεστών, αφού προβλέπονται συνεχόμενες μεταθέσεις, μετακινήσεις, αποσπάσεις και ατέλειωτα εξαντλητικά ωράρια για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων».

Τα παραπάνω καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ) με αφορμή το πρόσφατο 26ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, το οποίο, για άλλη μια φορά, διεξάχθηκε σε «μια μόνιμη κατάσταση εκφυλισμού». Η ΕΑΚΠ κατέθεσε ψήφισμα με 7 αιτήματα αιχμής μαζί με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των κινητοποιήσεων. Επίσης, κατατέθηκε από την παράταξη πρόταση προς έγκριση για την ομογενοποίηση όλων των συνδικαλιστικών φορέων κάθε κατηγορίας προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα σε έναν φορέα. Οπως καταγγέλλεται, «στην αρχή της διαδικασίας της ψήφισης, το προεδρείο παρότι δεν έφερε δικιά του πρόταση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, υποκριτικά στήριξε το ψήφισμα της ΕΑΚΠ, προτείνοντας όμως να αφαιρεθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των κινητοποιήσεων. Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της παράταξής μας και φυσικά δεν έγινε αποδεκτό. Στη συνέχεια ξαναέγινε η ψηφοφορία και το καταψήφισαν γιατί από την αρχή δεν ήθελαν να δεσμευτούν σε τίποτα».

Τα αιτήματα αιχμής είναι: «Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών (εποχικών, πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων), με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας στο Πυροσβεστικό Σώμα για όσους πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει η πολιτεία και για όσους δεν πληρούν αυτά τα κριτήρια σε υπηρεσίες με αρμοδιότητες Πολιτικής Προστασίας και της Δασικής Υπηρεσίας. Αναπροσαρμογή της οργανικής δύναμης έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν και άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού γενικών καθηκόντων.

Κατάργηση του νόμου 4662/2020, και ειδικά στα σκέλη που αφορούν τον κανονισμό μεταθέσεων και το πλαίσιο δικαιολόγησης των προληπτικών επιφυλακών. Θεσμοθέτηση της κλήσης σε επιφυλακή μόνο για την αντιμετώπιση πραγματικού συμβάντος. Αμεση θέσπιση του ΠΔ για τον κανονισμό μεταθέσεων στα πλαίσια της πρότασης που έχει καταθέσει η ΕΑΚΠ με σχετικό σχέδιο ΠΔ 12 άρθρων.

Αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως Βαρέος - Ανθυγιεινού και Επικίνδυνου με όρια ηλικίας στα 50 για τις γυναίκες και στα 55 για τους άνδρες, και τα προβλεπόμενα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και οικονομικά δικαιώματα. Πλήρης εφαρμογή των θεσμοθετημένων, αλλά και των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας. Θεσμοθέτηση του ΠΔ για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στα επιχειρησιακά συμβάντα. Τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι για όλο το προσωπικό. Παρουσία ασθενοφόρου με εξειδικευμένο προσωπικό στα συμβάντα.

Εξασφάλιση κατάλληλων εγκαταστάσεων για ξεκούραση όταν συνδράμουμε σε πυρκαγιές, διασώσεις κ.ά. μακριά από την έδρα μας. Χορήγηση πλήρους και επαρκούς διοικητικής μέριμνας. Οικονομική αποζημίωση για την υπερωριακή εργασία και την εργασία κατά την διάρκεια Κυριακών και αργιών, όπως ισχύει για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, καθώς και εφάπαξ αποζημίωση όλων των οφειλόμενων ρεπό, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ