Τετάρτη 12 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΟΔΥ
Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο υπουργείο Μετανάστευσης

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12 το μεσημέρι διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ, αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να απολύσει τους 500 συμβασιούχους που βρίσκονται στο πρόγραμμα «Philos» για πρόσφυγες και μετανάστες, μετά τη λήξη των συμβάσεων τους στις 31 Ιούλη, παραδίδοντας το πρόγραμμα σε ιδιώτες.

Οπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση: «Δεν δεχόμαστε να παραδίδονται οι παροχές φροντίδας Υγείας σε μετανάστες και πρόσφυγες σε ιδιώτες και ΜΚΟ, μακριά από κάθε δημόσιο έλεγχο, και χωρίς το υπουργείο Υγείας και οι εποπτευόμενοι από αυτό φορείς να αναλαμβάνουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους! Δεν δεχόμαστε να είμαστε αναλώσιμοι και έρμαια στα χέρια ιδιωτών, με ανελαστικούς όρους εργασίας και αβέβαιο εργασιακό μέλλον!».

Και διεκδικούν: «Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν περίθαλψη του μεταναστευτικού και του προσφυγικού πληθυσμού υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας! Να μην υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργείου Μετανάστευσης για την παράδοση αυτού του κρίσιμου τομέα σε ΜΚΟ και ιδιώτες μέσω του προγράμματος "Ιπποκράτης". Να μην κατακερματιστεί η δημόσια Υγεία (πρόληψη, περίθαλψη, αποκατάσταση, επιδημιολογική επιτήρηση) μέσω των προγραμμάτων "Ιπποκράτης Ι" και "Ιπποκράτης ΙΙ" σε μια πανσπερμία ιδιωτικών ομίλων, ΜΚΟ, διεθνών και άλλων οργανισμών.

Ισχυρή δημόσια Υγεία για όλους. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Αμεση απορρόφηση όλων των εργαζομένων των camps της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις αντίστοιχες ΥΠΕ. Αμεση απορρόφηση όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ, στις αντίστοιχες δομές και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ