Τετάρτη 12 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΕΙΑ
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον δολοφόνο θείο της αδικοχαμένης 11χρονης

Τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της αρπαγής ανηλίκου και της οπλοχρησίας - οπλοκατοχής αντιμετωπίζει ο 37χρονος που όπως ομολόγησε σκότωσε την 11χρονη ανιψιά του, Βασιλική, από το χωριό Μυρτιά Ηλείας, όταν εκείνη αρνήθηκε να αποδεχτεί την κακοποίησή της και απείλησε ότι θα το πει στους γονείς της.

Χθες το μεσημέρι, στα δικαστήρια του Πύργου, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας του άτυχου κοριτσιού προσπάθησαν να βγάλουν τον δράστη από το περιπολικό της αστυνομίας, η οποία γι' αυτόν τον λόγο τον μετέφερε από εκεί και ο δράστης επέστρεψε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας. Εκεί έδωσε κατάθεση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος του απήγγειλε τις παραπάνω κατηγορίες. Ο 37χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις ανακριτικές αρχές αυτήν την Παρασκευή 14 Ιούνη.

Η φρικιαστική αυτή υπόθεση για άλλη μια φορά φέρνει στο φως ένα κράτος που αδιαφορεί για την προστασία της κοινότητας από εγκληματικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, ο δράστης είχε κατηγορηθεί το 2017 για βιασμό ανήλικου κοριτσιού. Το 2020 το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 ετών και 8 μηνών, ωστόσο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, επιβάλλοντάς του μόνο περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα και να μην πλησιάζει την ανήλικη, και ενώ ήταν δεδομένο ότι κατοικούσαν στο ίδιο χωριό. Δυστυχώς επαναλήφθηκε αυτό που είχε συμβεί και με την 40χρονη εργάτρια στο Μενίδι, η οποία είχε καταγγείλει για κακοποιητική συμπεριφορά τον πρώην σύζυγό της και εκείνος την δολοφόνησε μία μέρα πριν γίνει το δικαστήριό του.

Για το γεγονός πως ο δράστης αφέθηκε να κυκλοφορεί ελεύθερος παρότι καταδικάστηκε πρωτόδικα για βιασμό ανήλικης, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή, παρά την καταδίκη του, αφού η απελευθέρωση του δράστη έγινε χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ