Τετάρτη 3 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Να αξιοποιηθούν οι υπάρχοντες χώροι

Η Δημοτική Κίνηση "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" έχει εντοπίσει τους εναπομείναντες ελεύθερους δημόσιους και δημοτικούς χώρους της περιοχής των Αμπελοκήπων και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα αξιοποίησής τους. Σε αυτές τις προτάσεις παίρνονται σοβαρά υπόψη τα αιτήματα των κατοίκων και οι θέσεις των μαζικών φορέων της περιοχής, που εκφράστηκαν κατά καιρούς για τα συγκεκριμένα τοπικά προβλήματα.

- Κουντουριώτικα: Ο χώρος των 15 στρεμμάτων να παραχωρηθεί στο δήμο και να γίνει αθλητικό κέντρο και πράσινο για τους μαθητές των σχολείων και τους νέους της περιοχής.

- Γήπεδο Παναθηναϊκού: Ο χώρος του γηπέδου είναι ιδιοκτησία του δήμου, που με σύμβαση έχει παραχωρήσει τη χρήση του στον Παναθηναϊκό, για μακρό χρονικό διάστημα. Από τους κύκλους του Παναθηναϊκού, έχει εκφραστεί η πρόθεση να μεταφερθεί το γήπεδο σε προσφορότερη περιοχή και ευρύτερη έκταση. Αυτό έχει ήδη πραγματοποιηθεί για το τμήμα του ποδοσφαίρου. Η θέση της Κίνησης είναι να γίνει δημοτικό αθλητικό κέντρο, στο οποίο θα αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους όλα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της περιοχής.

- Προσφυγικά: Στον ίδιο χώρο θα πρέπει να οικοδομηθούν σύγχρονες πολυκατοικίες για την ανθρώπινη στέγαση των οικογενειών και ο υπόλοιπος χώρος που ελευθερώνεται μπροστά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, να διαμορφωθεί σε χώρο πράσινου. Η Κίνηση είναι αντίθετη στη θέση του υπουργείου Υγείας Πρόνοιας για γκρέμισμα των πολυκατοικιών και μεταφορά των ενοίκων σε πολυκατοικίες, που θα γίνουν στο χώρο της αλάνας των Κουντουριώτικων.

- Οικόπεδο Αρείου Πάγου: Να συνεχιστούν οι εργασίες που έχουν αρχίσει μέχρι την επιφάνεια του εδάφους. Ο χώρος να χρησιμοποιηθεί σαν δημοτικό γκαράζ, που θα βοηθά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και στην επιφάνεια να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου.

- Οικόπεδο ΔΕΗ: Να μην γίνει η ανέγερση του κτιρίου και να παραχωρηθεί ο χώρος για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος, που θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.

- Οικόπεδο "Θων": Να κινηθεί η διαδικασία ανάκλησης της απαλλοτρίωσης. Να αφαιρεθεί ο χώρος από την ιδιωτική εταιρία και να χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς που αναφέρονται στην 643/1979 πράξη του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή σαν χώρος πρασίνου και κέντρο νεότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ