Τετάρτη 3 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Πορτοκαλάδες αραιωμένες με ... ουίσκι

Προκαταρκτική εξέταση για πέντε λίτρα τυποποιημένες πορτοκαλάδες, αραιωμένες με ...ουίσκι και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκαν πρωτοχρονιάτικα στις Φυλακές Κορυδαλλού, διέταξε χτες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Τα παράνομα είδη βρέθηκαν την παραμονή του νέου έτους στο κελί 62 της Α πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού, από υπαρχιφύλακες και φύλακες, ενώ διενεργούσαν τυπικό έλεγχο σε τυχαία κελιά κρατουμένων, με εντολή του αρχιφύλακα Γ. Παπαθεοφίλου.

Στη σχετική αναφορά του τελευταίου, προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, που παρέλαβε χτες η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Κ. Στουραϊτου,αναφέρεται ότι το ουίσκι και το κινητό βρέθηκαν στο κελί, που κρατούνται ο Ι. Λάμπρης και ο Γ. Μπαλάφας,στις 7 το πρωί της 30ής Δεκέμβρη.

Σύμφωνα πάντα με την αναφορά, ο Λάμπρης, που οδηγήθηκε εκείνο το πρωί μαζί με τον συγκρατούμενό του στην απομόνωση της Γ πτέρυγας, για να επιστρέψουν στη συνέχεια στο κελί τους, υποστήριξε ότι οι πορτοκαλάδες με το ουίσκι ήταν δικές του και του τις είχε φέρει ο γιατρός Η. Μάκρας,ο οποίος του άφησε και το κινητό για τον κρατούμενο Σπ. Ροδόπουλο.Ο Λάμπρης υποστήριξε μάλιστα, κατά την αναφορά του αρχιφύλακα, ότι ο Ροδόπουλος τον ρωτούσε τον τελευταίο καιρό αν του "έδωσε τίποτα για κείνον ο γιατρός", γεγονός που φέρεται στην αναφορά να επιβεβαιώνει και ο Μπαλάφας.

Σήμερα αναμένεται να μεταβεί στον Κορυδαλλό η αντεισαγγελέας, ώστε να πάρει καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, για να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Από την πλευρά του, ο Πειραιώτης παθολόγος υποστήριξε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ