Τετάρτη 3 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
Υπερδιπλασιάστηκαν τα παράβολα

Στα σκαριά και αυξήσεις εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες

Στο κύμα των αυξήσεων που επέβαλε πρωτοχρονιάτικα "φανερά" η κυβέρνηση, προστέθηκε άλλη μια αύξηση και μάλιστα στα "κρυφά", ενώ επίκεινται και αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.

Η αύξηση, που "πέρασε" στα κρυφά, αφορά τους υποψήφιους οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, που από την 1η Γενάρη 1996 καλούνται να καταβάλλουν υπερδιπλάσιο ποσό για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης: Τα δύο παράβολα για τους γιατρούς, από 9.000 δρχ. κοστίζουν τώρα 20.000 δρχ.!

Ο πρωτοχρονιάτικος... μποναμάς του υπουργείου Μεταφορών, αν και αφορά χιλιάδες πολίτες, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, χωρίς να ανακοινωθεί επισήμως, κάτι που αιφνιδίασε και προκάλεσε τις αντιδράσεις πολιτών που πήγαν να υποβάλουν χτες στις υπηρεσίες Συγκοινωνιών, δικαιολογητικά για δίπλωμα οδήγησης.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση έχει στα "σκαριά" και τις αυξήσεις για τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισήγηση της διοίκησης του ΟΑΣΑ, που έχει υποβληθεί από το περασμένο καλοκαίρι, προτείνονται αυξήσεις μεγαλύτερες από 33,3%. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για τις αυξήσεις στα κόμιστρα των αστικών συγκοινωνιών, με επικρατέστερο να αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων στις 100 δραχμές, από 75 δρχ. που κοστίζουν σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ