Τετάρτη 3 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Απαγορεύεται η μαγνητοφώνηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων

Απαγορεύεται η μαγνητοφώνηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, όταν γίνεται χωρίς τη συναίνεση όλων των μελών που συνομιλούν. Η πράξη αυτή, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου, είναι αθέμιτη και αποτελεί παρέμβαση στην ιδιωτική ζωή και προσβολή της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.

Μοναδική περίπτωση όπου επιτρέπεται η μαγνητοφώνηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, είναι μόνο όταν πρόκειται για λόγους εθνικής ασφάλειας ή για εξακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων και αφού προηγούμενα η δικαστική αρχή με διαδικασίες ειδικού νόμου επιτρέψει την άρση του απόρρητου.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε αίτηση γυναίκας, η οποία τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης δύο μηνών και τριετή αναστολή, γιατί πέτυχε μέσω ντετέκτιβ την παγίδευση της τηλεφωνικής συσκευής του εν διαστάσει συζύγου της που συνομιλούσε με τη φιλενάδα του. Οι κασέτες χρησιμοποιήθηκαν ως αποδεικτικό στοιχείο στην αγωγή διαζυγίου που είχε υποβάλει ο σύζυγος. Πάντως το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της ότι η ενέργεια δεν ήταν αθέμιτη, επειδή αποσκοπούσε στη διατήρηση του γάμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ