Τετάρτη 3 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
"Συζήτηση"... με συνοπτικές διαδικασίες!

Η δημοτική αρχή έφερε προς συζήτηση σε μια συνεδρίαση 167 θέματα, που στην πλειοψηφία τους αφορούν τη διαχείριση πολλών εκατομμυρίων δραχμών. Αποχώρησαν οι σύμβουλοι της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης"

Ο "κόμπος έφτασε στο χτένι" για τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού"Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" Γαλατσίου, Μ. Ασφή και Α. Μελετέα,αφού η πρακτική του δημάρχου και της πλειοψηφίας του, τους εξανάγκασε να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28/12/95.

Σε κείνη τη συνεδρίαση, η δημοτική αρχή έφερε προς συζήτηση ούτε λίγο ούτε πολύ 167 θέματα που η πλειοψηφία τους αφορά τη διαχείριση πολλών εκατομμυρίων δραχμών για έργα στον δήμο, χωρίς να ενημερώσει εκ των προτέρων τις παρατάξεις της μειοψηφίας!

Η "ΔΑΚ" είχε επισημάνει κατά καιρούς τα προβλήματα στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι μόνο από το γεγονός ότι έρχονται σοβαρά θέματα προς συζήτηση χωρίς την ανάλογη προετοιμασία, αλλά και από τη συμπεριφορά του δημάρχου που θεωρεί την πλειοψηφία που διαθέτει σαν άδεια για να κάνει ό,τι θέλει.

Σε ανακοίνωσή της η "ΔΑΚ" επισημαίνει ότι με αυτό τον τρόπο η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου "υποβαθμίζεται κατά τρόπο απαράδεκτο, ενώ, όχι μόνο δε βελτιώνεται η κατάσταση, αντίθετα επιδεινώνεται συνεχώς".

Ο συνδυασμός φέρνει μόνο σαν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός, ότι στην τελευταία συνεδρίαση του '95 οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας κλήθηκαν να εκφράσουν τη γνώμη τους για 167 θέματα "τεράστιας σημασίας για τον δήμο και τους δημότες, που αφορούν τη διαχείριση πολλών εκατομμυρίων, χωρίς να έχει δοθεί ο απαιτούμενος, στοιχειώδης χρόνος, για ενημέρωση και έλεγχο".

Τέλος, η "ΔΑΚ" δηλώνει αποφασισμένη "με τις δυνάμεις που διαθέτουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με βάση, όπως πάντα, τα συμφέροντα και τις ανάγκες των δημοτών μας και για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με δημοκρατία, διαφάνεια και λαϊκή συμμετοχή".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θιασώτες του «διαίρει και βασίλευε»(2007-11-24 00:00:00.0)
Ολοταχώς για την ιδιωτικοποίηση(1997-12-28 00:00:00.0)
Προσπέρασαν τον αντιδημοκρατικό σκόπελο(1996-04-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ