Τετάρτη 3 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για τις ... "ανάγκες" της ΔΕΗ

Στους Ανω Αμπελόκηπους, ανάμεσα στο γηροκομείο και ένα δημοτικό παιδικό σταθμό, "δεσπόζει" ένας χώρος 10 στρεμμάτων που ανήκε στο γηροκομείο και απαλλοτριώθηκε από το κράτος το 1984 για να γίνει ένας υποσταθμός της ΔΕΗ. Σήμερα υπάρχουν στο χώρο μόνο δύο μικρά κτίρια της επιχείρησης. Ωστόσο, η ΔΕΗ έχει σκοπό να χτίσει κτίριο 24 ορόφων με κάλυψη 4,5 στρεμμάτων για τη στέγαση των γραφείων των κεντρικών υπηρεσιών της, τη στιγμή που υπάρχει κτίριο, που δε χρησιμοποιείται και που της ανήκει, στη γέφυρα Ροσινιόλ.

Οι μαζικοί φορείς της περιοχής θέλουν να διαμορφωθεί ο χώρος σε πράσινο και να χτιστεί κέντρο νεότητας. Κάτι ανάλογο με αυτό που πέτυχαν οι κάτοικοι με αγώνες για το οικόπεδο του "Λαμπρόπουλου" που βρίσκεται κοντά στο ΚΑΠΑΨ, μεταξύ των οδών Λασκαρίδη, Πάγκα, Γερουλάνου και Λ. Ριανκούρ. Πρόκειται για έναν ελεύθερο χώρο ενός οικοδομικού τετραγώνου. Οι αγώνες των κατοίκων έφεραν σαν αποτέλεσμα το Προεδρικό Διάταγμα 70/14-5-1979, με το οποίο έγινε τροποποίηση του σχεδίου πόλης και χαρακτηρίστηκε ο χώρος ως κέντρο νεότητας και χώρος πρασίνου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα και αυτή η απόφαση δεν υλοποιήθηκε. Ο χώρος χρησιμοποιείται για πάρκινγκ...

"Οσα πιο πολλά κέντρα νεότητας γίνουν τόσο το καλύτερο", δηλώνει στο "Ρ" ο Κώστας Δημητρόπουλος. "Και πράσινο, συνεχίζει, χρειάζεται η περιοχή μας και ό,τι άλλο γίνεται είναι καλό, στη γειτονιά μας δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι". Ο Νίκος Κονδυλιάς λέει για το οικόπεδο της ΔΕΗ ότι "δεν πρέπει να χτιστεί το κτίριο που σκοπεύουν να κάνουν, τη στιγμή μάλιστα που θα μπορούσε να χτιστεί κάπου έξω από την Αθήνα. Ομως σε ό,τι βάλουν στο μυαλό τους αυτοί, κυβέρνηση και κράτος, δύσκολα κάνουν πίσω. Ο κόσμος της γειτονιάς προσπαθεί, έχουν κάνει μεγάλο αγώνα, όμως, αν δεν υπήρχαν και κάποιοι που να τους ενδιαφέρει "ζεστά" το θέμα, τίποτα δε θα 'χε γίνει. Ο πολύς κόσμος δεν ασχολείται μέχρι τη στιγμή που θα αρχίσουν να χτίζουν, τότε θα τους κακοφανεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ