- Την κλιμάκωση του αγώνα τους για τη διάσωση και προστασία των 16, τελευταίων, στρεμμάτων πρασίνου της περιοχής τους (οικόπεδα ΔΕΗ και ΚΑΠΑΨ), αποφάσισαν οι κάτοικοι των Ανω Αμπελοκήπων, σε ανοιχτή... - 1998-07-03 00:00:00.0"/> - Την κλιμάκωση του αγώνα τους για τη διάσωση και προστασία των 16, τελευταίων, στρεμμάτων πρασίνου της περιοχής τους (οικόπεδα ΔΕΗ και ΚΑΠΑΨ), αποφάσισαν οι κάτοικοι των Ανω Αμπελοκήπων, σε ανοιχτή... - 1998-07-03 00:00:00.0" /> Φουντώνουν οι αντιδράσεις για την τσιμεντοποίηση | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Φουντώνουν οι αντιδράσεις για την τσιμεντοποίηση
  • Σε ανοιχτή συνέλευση οι κάτοικοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις για να σώσουν τα οικόπεδα ΔΕΗ και ΚΑΠΑΨ
  • "Απαιτείται πολιτική βούληση για την προστασία των ελεύθερων χώρων", επισήμανε ο Λεων. Αυδής, μιλώντας στη συνέλευση

Την κλιμάκωση του αγώνα τους για τη διάσωση και προστασία των 16, τελευταίων, στρεμμάτων πρασίνου της περιοχής τους (οικόπεδα ΔΕΗ και ΚΑΠΑΨ), αποφάσισαν οι κάτοικοι των Ανω Αμπελοκήπων, σε ανοιχτή συνέλευση που έγινε προχτές το απόγευμα, στο ανοιχτό θεατράκι της οδού Λάμψα.

Θέμα της συζήτησης, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής, ήταν ο συντονισμός του αγώνα φορέων και κατοίκων, ώστε να μην επιτρέψουν την ανέγερση τσιμεντένιων μεγαθηρίων (υπηρεσίες ΔΕΗ) σ' αυτούς τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της περιοχής. Για άλλη μια φορά ζήτησαν εκεί να κατασκευαστεί σχολείο, που θα στεγάσει το υπό έξωση 58ο Σχολείο και να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων.

Ωστόσο, πρόσφατα το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΚΣΧΟΠ) συμφώνησε με την πρόταση του ΥΠΕΧΩΔΕ για την ανέγερση του μεγαθηρίου της ΔΕΗ, αγνοώντας προκλητικά τις ομόφωνες αποφάσεις του Δήμου Αθηναίων, της Νομαρχίας, του ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), αλλά και των συλλόγων και φορέων της περιοχής. Μάλιστα, η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ συνοδευόταν και από την εξωφρενική διαπίστωση πως "η περιοχή δεν είναι από αυτές που έχουν δυσμενές ισοζύγιο πρασίνου και υψηλό συντελεστή δόμησης"!

Με δεδομένες τις μεθοδεύσεις αυτές, οι κάτοικοι της περιοχής, στην προχτεσινή συνέλευση, έκαναν την κοινή διαπίστωση πως οι αρμόδιοι υπουργοί, αλλά και οι υπηρεσίες χρονοτριβούν, με σκοπό να μεταθέσουν τη "διευθέτηση" του προβλήματος μετά τις δημοτικές εκλογές, προκειμένου να αποφύγουν το πολιτικό κόστος που θα επέφερε η καταστροφή του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου της περιοχής, αν γινόταν τώρα. Οι κάτοικοι αποφάσισαν ακόμα να ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη,ο οποίος - όπως τόνισαν στη συγκέντρωση - τους αποφεύγει.

Την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής δήλωσε ο Λεων Αυδής,υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα., ο οποίος ήταν στη συγκέντρωση. Στην τοποθέτησή του επισήμανε: "Η περιοχή των Ανω Αμπελοκήπων θα πληγεί πολλαπλά και θα υποβαθμιστεί από την κατασκευή του κτιρίου της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα θα διογκωθεί το ήδη έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα".

Τόνισε ακόμα ότι το πρόβλημα εντάσσεται στην πολιτική που έχει εφαρμοστεί για την Αθήνα. Μια πολιτική, που - όπως τόνισε ο Λεων. Αυδής - έχει μετατρέψει την Αθήνα σε τσιμεντούπολη και έχει καταστρέψει τους ελεύθερους χώρους της. Ο υποψήφιος δήμαρχος επισήμανε τέλος πως απαιτείται πολιτική βούληση για την προστασία των ελεύθερων χώρων, οι οποίοι πρέπει με κάθε τρόπο να διαφυλαχτούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για την ανέγερση σχολείου(2011-04-13 00:00:00.0)
Τα ...πράσινα άλογα(2001-12-05 00:00:00.0)
Να μπει τέλος στην κοροϊδία(1998-05-14 00:00:00.0)
Σώνει και καλά ...τσιμέντο να γίνουν(1998-03-14 00:00:00.0)
Να είμαστε όλοι εκεί(1997-12-09 00:00:00.0)
Εχουμε ανάγκη από πάρκα(1996-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ