Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Συσπείρωση για δήμο μαχητικό

Ο Στέλιος Μπιρμπάκος θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της "Λαϊκής Αγωνιστικής Ενότητας". "Στον αγώνα μας για τη δημιουργία λαϊκού μετώπου πάλης δεν πρέπει να υπάρχουν θεατές", επισήμανε μιλώντας σε συγκέντρωση της Κίνησης

Με κύριο στόχο τη συσπείρωση και τη συγκρότηση λαϊκού μετώπου πάλης, ώστε να αλλάξει ο σημερινός συσχετισμός δυνάμεων στο Δήμο Ανω Λιοσίων, η "Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα" (ΛΑΕ) ανακοίνωσε προχτές την υποψηφιότητα του Στέλιου Μπιρμπάκου,που θα διεκδικήσει τη δημαρχία στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Στη συγκέντρωση που έγινε την περασμένη Τετάρτη με τη συμμετοχή κατοίκων και μαζικών φορέων της περιοχής, στο Πολιτιστικό Καφενείο του Δήμου, η ΛΑΕ κάλεσε τους κατοίκους των Ανω Λιοσίων να αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που προωθείται μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ) και που μετατρέπει το θεσμό σε επιχείρηση και τους δημάρχους σε στελέχη επιχειρήσεων.

"Κύριος εκφραστής αυτής της πολιτικής είναι ο δήμαρχος της περιοχής Ν. Παπαδήμας,οι σύμβουλοί του και οι "εκσυγχρονιστές" που τον στηρίζουν. Θέλουν δημάρχους που να θεωρούν ότι η διεκδίκηση και η αντίσταση είναι ξεπερασμένες αντιλήψεις, ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις όταν καλούνται οι δημότες να πληρώσουν. Να καλλιεργηθεί, δηλαδή, η λογική ότι για να έχουμε καλές υπηρεσίες, πρέπει να πληρώνουν οι δημότες", τόνισε ο Στ. Μπιρμπάκος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της ΛΑΕ αναφέρθηκε στο θέμα της χωματερής των Ανω Λιοσίων και κατήγγειλε το δήμαρχο για τον εμπαιγμό των κατοίκων της περιοχής. "Ολοι θυμόμαστε την εξαπάτηση του δημάρχου προς το λαό των Ανω Λιοσίων, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ολοι θυμόμαστε τα ψέματα που έχει πει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι η πλειοψηφία των δημοτών θέλει τη συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής στην περιοχή μας", επισήμανε ο Στ. Μπιρμπάκος.

"Αξίζει να θυμηθούμε, είπε στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος της ΛΑΕ, ότι το Πολεοδομικό Σχέδιο της Δροσούπολης αναθεωρήθηκε πολλές φορές μέχρι να γίνει αυτή η περίφημη πράξη εφαρμογής. Τι συμφέροντα εξυπηρέτησε ο Ν. Παπαδήμας και τα στηρίγματά του μέσα το Δημοτικό Συμβούλιο από αυτές τις αναθεωρήσεις; Κατήργησε τα Συνοικιακά Συμβούλια. Οτιδήποτε ήταν λαϊκή κατάκτηση το εξαφάνισε". Για τις δημοτικές επιχειρήσεις ο Στ. Μπιρμπάκος υπογράμμισε ότι "χρησιμοποιούνται για ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις" και για τα αντισταθμιστικά οφέλη της χωματερής: "Κατασπαταλήθηκαν σε ρωμαϊκές φιέστες τύπου Σφακιανάκη και έργα βιτρίνας".

Για το ρόλο της ΤΑ και της ΝΑ, καθώς και για το πρόβλημα της χωματερής μίλησε και ο Αντώνης Χοροζάνης,υποψήφιος νομάρχης Αθήνας της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", ο οποίος υπογράμμισε: "Η χωματερή θα εξελιχθεί σε πρόβλημα όλου του Λεκανοπεδίου. Η ΝΑΣ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση - εκδήλωση τις επόμενες μέρες, για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του αγώνα και σε συνεργασία με Δημοτικές Κινήσεις, όπως η ΛΑΕ, θα κερδίσουμε. Η Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πρέπει να αναδειχτούν σε μαχητικούς και διεκδικητικούς θεσμούς. Εμείς θέτουμε ένα ερώτημα στο λαό. Θέλει δήμαρχο κυβερνητικό ή μαχητή; Η μόνη δέσμευση που μπορεί να δώσει η ΝΑΣ, είναι να βάλουμε φρένο στην πολιτική της εκμετάλλευσης, ανοίγοντας νέους δρόμους", κατέληξε ο επικεφαλής της ΝΑΣ Δυτικής Αττικής.

Από την πλευρά της η Γεωργία Δελή,υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξης, τόνισε: "Η πορεία μας ως παράταξη συνάντησε πολλά εμπόδια. Ομως καταφέραμε να είμαστε μια διαφορετική φωνή, μαχητική, διεκδικητική. Αυτές οι εκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήρα. Θέλουμε μια διαφορετική Αυτοδιοίκηση, κοντά στο λαό". Στο πρόβλημα των Τσιγγάνων αναφέρθηκε η Βαγγελιώ Μπούμη,υποψήφια δημοτική σύμβουλος, σημειώνοντας ότι "έχουν εγκαταλειφθεί από τη δημοτική αρχή και την κυβέρνηση και πνίγονται στις λάσπες κάθε φορά που βρέχει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ