Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Να αυξηθούν οι δαπάνες για την παιδεία

Την υποβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας στα παιδιά του πειραϊκού λαού σαν αποτέλεσμα της έλλειψης των απαιτούμενων κονδυλίων από τον προϋπολογισμό της Νομαρχίας για την παιδεία, τα οποία δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών και τη μισθοδοσία των καθηγητών, καταγγέλλει με επιστολή της προς το νομάρχη Πειραιά Χ. Φωτίου, η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν οι καθηγητές, λόγω της έλλειψης διορισμών, αναγκάζονται να δουλεύουν υπερωρίες εκτελώντας πρόσθετες εργασίες με εντολή της διοίκησης, τις οποίες και πληρώνονται με καθυστέρηση. Η καθυστέρηση αυτή έχει να κάνει με τα κονδύλια για την παιδεία που έχει στη διάθεσή της η Νομαρχία Πειραιά, τα οποία δεν επαρκούν να καλύψουν, ούτε τα μισά έξοδα. Οπως τονίζουν οι καθηγητές, αν και είχε ενημερωθεί ο νομάρχης, δεν ενήγρησε ώστε να βρεθούν τα χρήματα, ενώ δεν ενημέρωσε και το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Παρά το γεγονός ότι χρήματα στον προϋπολογισμό της Νομαρχίας για την παιδεία δεν υπήρχαν, ο νομάρχης φοβούμενος τις αντιδράσεις της ΕΛΜΕ, σκορπούσε υποσχέσεις, ενώ διαβεβαίωνε τους καθηγητές ότι τα χρήματα, είναι"καθ' οδόν". Μάλιστα όπως τονίζουν οι καθηγητές, τόσο ο ίδιος, όσο και ο τέως αντινομάρχης κ. Μαρωνίτης, ξόδευαν ακόμα και τα λιγοστά χρήματα που προορίζονταν για τις δαπάνες της παιδείας, σε άλλες δραστηριότητες (!).

Μετά από όλα αυτά, η ΕΛΜΕ Πειραιά, με επιστολή της, καταγγέλλει στον πειραϊκό λαό, το νομάρχη κ. Χ. Φωτίου, για την απαράδεκτη στάση του, καλώντας τον, να αφήσει τις υποσχέσεις και να παρέμβει στην κυβέρνηση, απαιτώντας αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία στη Νομαρχία Πειραιά, ώστε και η παιδεία να μην υποβαθμίζεται και να καλύπτονται οι ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ