Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"
Πλήγμα για τα λαϊκά στρώματα η αύξηση των εισιτηρίων

"Η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης από 75 σε 100 δραχμές, μειώνει παραπέρα το εισόδημα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας", τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης" (ΝΑΣΘ). Καταγγέλλοντας σαν "κοροϊδία" τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για αύξηση των εργατικών εισοδημάτων, λόγω χαμηλού πληθωρισμού, η ΝΑΣΘ υπογραμμίζει ότι ενώ ο πληθωρισμός είναι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, γύρω στο 5%, οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ είναι της τάξης του 35%!

"Οπως και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχονται από το ιδιωτικό κεφάλαιο και συνδέονται αποκλειστικά με την πραγματοποίηση κέρδους, έτσι και ο ΟΑΣΘ γίνεται επικερδής για λίγους ιδιώτες σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων, παρόλο ότι επιδοτείται με αρκετά δισ. δραχμές από το Δημόσιο" επισημαίνει η ΝΑΣΘ και προσθέτει: "Για να έχει τη δυνατότητα ο λαός να απολαμβάνει φτηνές και καλής ποιότητας μετακινήσεις, οι αστικές συγκοινωνίες, σαν κοινωνικό αγαθό, πρέπει να τεθούν υπό δημόσιο έλεγχο για να υπάρξει βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αποφυγή της κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης".

Στην κατεύθυνση αυτή η ΝΑΣΘ καλεί τον νομάρχη, την παράταξή του και τους άλλους συνδυασμούς να πάρουν θέση στο σοβαρό αυτό θέμα, γιατί θεωρεί ότι "η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πρέπει να στηρίζει και να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και τα μεγάλα συμφέροντα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ