Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ξεκάθαρη η θέση για τις εκλογές

"Τα όρια της παραφροσύνης, του γελοίου και της ξεδιάντροπης ψευτιάς αγγίζουν οι ισχυρισμοί ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει υποψηφιότητες ή κινήσεις άλλων κομμάτων". Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ και καταγγέλλει ότι τον τελευταίο καιρό "διάφοροι νεοσσοί της αστικής πολιτικής, υποψήφιοι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΝ ή της κεντροαριστερής συμμαχίας, στην προσπάθειά τους να ψαρέψουν σε θολά νερά, αυτοβαπτίζονται ανεξάρτητοι, οικουμενικοί, ενωτικοί και ισχυρίζονται ότι οι υποψηφιότητές τους υποστηρίζονται από μέλη και στελέχη όλων των κομμάτων, ανάμεσά τους και του ΚΚΕ".

Η θέση του ΚΚΕ, τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ, όπως για όλα τα ζητήματα έτσι και για τις δημοτικές εκλογές, είναι ξεκάθαρη: "Δε συνεργάζεται με τα άλλα κόμματα που υποστηρίζουν τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική του Μάαστριχτ και της ΕΕ. Την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον "Καποδίστρια", τις φορολογίες, τις ιδιωτικοποιήσεις κλπ. Στα πλαίσια αυτά, κανένα μέλος του ΚΚΕ δε συμμετέχει σε επίσημες ή ανεπίσημες δημοτικές κινήσεις άλλων κομμάτων και δε στηρίζει τις υποψηφιότητες της Μααστριχτικής λαίλαπας. Το ΚΚΕ δε δίνει στήριξη και κάλυψη και δε συνεργάζεται με ανθρώπους που εξαιτίας της πολιτικής τους θέσης και πρακτικής μέχρι σήμερα έχουν γίνει στήριγμα για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και έχουν αρνηθεί να αντισταθούν σ' αυτήν".

Τα μέλη του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα και στους δήμους της Κέρκυρας, τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ, πρωτοστατούν στη συγκρότηση ή συμμετέχουν σε ήδη διαμορφωμένες δημοτικές κινήσεις που εκφράζουν μια γνήσια λαϊκή, αγωνιστική συσπείρωση στη βάση ενός ξεκάθαρου προγράμματος, που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνιστική, διεκδικητική, σταθερό συνοδοιπόρο στους αγώνες του λαού για τα δικαιώματά τους, για μια καλύτερη ζωή. Στις συσπειρώσεις αυτές συμμετέχουν αγωνιστές συνδημότες που έχουν διάθεση αγώνα, αντίστασης και διεκδίκησης, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις.

Η ΝΕ καλεί το λαό της Κέρκυρας να συσπειρωθεί γύρω από τους αγωνιστικούς, ενωτικούς συνδυασμούς και τους υποψηφίους τους στους δήμους και τη νομαρχία. Να αποτρέψουν τις αρνητικές εξελίξεις για τον τόπο και να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική σε όλα τα επίπεδα, καθώς και αυτούς που την υπηρετούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ