Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
7Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Για τη φιλία και τη συνεργασία των λαών Ελλάδας - Τουρκίας

Αναχωρούν σήμερα για τη Χίο χιλιάδες νέες και νέοι, όπου μαζί με Τούρκους και Τουρκοκύπριους θα διαδηλώσουν στις διήμερες εκδηλώσεις για την ειρήνη και ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Ενώ όλα είναι έτοιμα στην παραλία Λευκωνίας στο Κοντάρι Χίου για να υποδεχτεί αύριο και μεθαύριο τη νεανική κατασκήνωση ειρήνης, στις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα επικρατούσε χτες αναβρασμός προετοιμασιών. Νέοι και νέες, φίλοι της Ειρήνης, ετοίμαζαν με γοργούς ρυθμούς πανό και πικέτες που θα συμπληρώνουν το σκηνικό της μεγάλης διαδήλωσης ενάντια στο μέλλον που τους ετοιμάζουν ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, ενάντια στην επιβολή μιας αιματοβαμμένης ειρήνης στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Τα μέλη της ΚΝΕ, οι φίλοι και οι οπαδοί της Οργάνωσης πηγαίνουν "ετοιμοπόλεμοι" να διαδηλώσουν στους "απανταχού παρόντες" των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ότι οι γείτονες λαοί των Βαλκανίων δεν τους χρειάζονται προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους.

Σήμερα στις 5.30 το απόγευμα νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά για τη Χίο, όπου θα βρίσκονται αύριο στις 6 το πρωί. Από προχτές νέοι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας βρίσκονται στην κατασκήνωση για να προετοιμάσουν το χώρο και να υποδεχτούν τους διαδηλωτές της ειρήνης. Σήμερα το πρωί αναμένεται να φτάσει η πρώτη ξένη αντιπροσωπεία από το Τσεσμέ.

Αύριο, στις 6.30 το απόγευμα θα γίνει η συγκέντρωση στην κατασκήνωση, για να ξεκινήσει η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στους δρόμους του νησιού, η οποία θα καταλήξει στην Προκυμαία. Εκεί θα γίνει η κεντρική εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει χορευτικό από συγκρότημα της ΚΝΕ, χαιρετισμούς από εκπροσώπους της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ,της ΕΔΟΝ Κύπρου,της Ενωσης Τουρκοκυπρίων Φοιτητών,του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης Τουρκίας.Θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκο Σοφιανό και η συναυλία με την Μ. Δημητριάδη και τον Γ. Θωμόπουλο.

Επίσης, αύριο Σάββατο στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των παραπάνω οργανώσεων από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, με θέμα την κοινή διακήρυξη ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, μέχρι τις 5.30 μ.μ., οπότε οι νέοι θα αναχωρήσουν για το λιμάνι. Στο χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργεί ταβέρνα.

Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ θα αναχωρήσει την Κυριακή στις 8.30 π.μ. για το Τσεσμέ, όπου θα έρθει από τη Σμύρνη και αντιπροσωπεία του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ODP). Στις 4 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια θα γίνει η διεθνής συνάντηση των παραπάνω αντιπροσωπειών. Το απόγευμα θα ακολουθήσει συναυλία. Επίσης, στο Τσεσμέ η αντιπροσωπεία θα ξεναγηθεί στις περιοχές των Αλατσάτων,Βουρλών και Αγίας Παρασκευής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χιλιάδες νέοι ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στον πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά(2018-07-05 00:00:00.0)
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Συνέδριο του ΑΚΕΛ(2010-11-24 00:00:00.0)
Νεανική "επίθεση ειρήνης"(1998-06-24 00:00:00.0)
Κοινός ο δρόμος της ειρήνης(1996-07-23 00:00:00.0)
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς προστάτες(1996-07-20 00:00:00.0)
Η Αλ. Παπαρήγα στη Χίο και τον Τσεσμέ(1996-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ