Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την παιδεία
  • Σε σύσκεψη φορέων για την παιδεία αποδοκιμάστηκε η λεγόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση
  • Γονείς, μαθητές, καθηγητές, μαζί με τη δημοτική αρχή, αποφάσισαν να συντονιστούν για να αποκρούσουν την κυβερνητική επίθεση

"Η κατεύθυνση του αγώνα είναι μονόδρομος. Πρέπει να συνεχιστεί συσπειρώνοντας ακόμα περισσότερες δυνάμεις και εμείς ως δήμος θα παλέψουμε σ' αυτή την κατεύθυνση".

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχτές στο Δημαρχείο Περάματος με πρωτοβουλία του δήμου. Να σημειωθεί ότι έλαμψε διά της απουσίας της η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, που όμως, ενόψει των εκλογών, δε χάνει ευκαιρία να εκφράσει το... ενδιαφέρον της για το θέμα, υποσχόμενη ακόμα και αυτά που ήδη με τους αγώνες του ο περαματιώτικος λαός και η δημοτική αρχή έχουν κατακτήσει. Πρόσφατη είναι η υπόσχεση του υποψήφιου νομάρχη Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, Δ. Σαράφογλου,ότι στο τέλος της επόμενης τετραετίας όλα τα σχολεία θα λειτουργούν σε πρωινή βάρδια. Υπόσχεση που έγινε παρουσία του υποψήφιου δημάρχου Περάματος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Νικολαϊδη,ο οποίος σιώπησε, αν και πολύ καλά γνωρίζει ότι αυτό έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τον δήμαρχο Γιάννη Πατσιλινάκο.

"Τα πράγματα δεν πάνε άλλο", τόνισε ο δήμαρχος Περάματος στην προχτεσινή σύσκεψη, αναφερόμενος στη γενική πολιτική της κυβέρνησης για την παιδεία και τον πρόσφατο νόμο 2525. "Ο,τι και να έχουμε κάνει για να αντιμετωπίσουμε τον 2525 είναι λίγο, δε φτάνει", υπογράμμισε και πρόσθεσε: "Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Να έχουμε μπει στον Ιούλη και τα παιδιά της 2ας Λυκείου να μην ξέρουν τι θα γίνει το Σεπτέμβρη. Ως κοινωνία δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτή την κατάσταση. Να μαζέψουμε όλους τους φορείς του Πειραιά και να κάνουμε μια συνολική αντίδραση. Δεν μπορεί το υπουργείο να λέει ότι δεν ξέρει τι θα γίνει το Σεπτέμβρη".

Συνεχίζοντας ο Γ. Πατσιλινάκος επισήμανε: "Δεν πρόκειται απλώς για μια προσαρμογή στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Προσπαθούν να αποτρέψουν το παιδί του Ελληνα να μάθει γράμματα".

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Περάματος αναρωτήθηκε: "Πότε θα βγει το Προεδρικό Διάταγμα; Πότε θα οριστούν τα σχολεία, πότε θα διοριστούν οι καθηγητές;" και προέτρεψε τους παραβρισκόμενους "να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βρούμε έναν τρόπο αντίδρασης. Να ενημερώσουμε τους γονιούς σπίτισπίτι. Δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια".

Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, Π. Γιαννακόπουλος,που ήταν στην προχτεσινή σύσκεψη, είπε ότι η περίφημη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι η προσαρμογή των νέων στις νέες εργασιακές σχέσεις, δηλαδή στην κατάργηση του 8ωρου, κλπ. Το υπουργείο Παιδείας, ενώ συζήτησε τα της μεταρρύθμισης με τους σχολάρχες, δε συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο βαθμό δυσκολίας των θεμάτων των φετινών εισαγωγικών εξετάσεων, τόνισε ότι δεν ήταν τυχαίος, αλλά είχε στόχο να πειστεί η κοινωνία ότι το υπάρχον σύστημα έχει αποτύχει.

Τέλος, ο Π. Γιαννακόπουλος είπε ότι η μη δημιουργία εξεταστικών κέντρων στον Πειραιά για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ήταν αποτέλεσμα της δυναμικής του κινήματος που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραβρέθηκαν(2006-06-27 00:00:00.0)
Μαζικά, σ' όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας(2003-02-19 00:00:00.0)
"Κρύφτηκε" ο Σουμάκης(1999-06-09 00:00:00.0)
Δεν παραχωρεί τα σχολεία ο Δήμος Περάματος(1998-05-19 00:00:00.0)
Χλευασμός στους ανέργους του Πειραιά(1997-11-19 00:00:00.0)
Οι κάτοικοι θα διώξουν τις "βόμβες"(1995-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ