Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιά σε βιομηχανία χημικών

Επικίνδυνη πυρκαγιά, που ενδεχομένως να είχε απρόβλεπτες συνέπειες για την περιοχή Χαλκίδας - Αυλίδας και τους κατοίκους τους, ξέσπασε - μάλλον από αυτανάφλεξη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών - στις 6.30 το απόγευμα, χτες, στη βιομηχανία χημικών "ΙΝΤΕΡΕΜ" κοντά στο Βαθύ Αυλίδας και στον αύλιο χώρο όπου υπάρχουν στοιβαγμένα άδεια βαρέλια χημικών προϊόντων λίαν επικίνδυνων ουσιών. Ευτυχώς, με την άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και με ίδια μέσα αντιμετωπίστηκε και κατεστάλη σε μια ώρα. Την πυρκαγιά ακολούθησαν απανωτές εκρήξεις, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες για τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Ωστόσο, όμως, καθημερινά ελλοχεύει ο κίνδυνος "να τιναχτεί η περιοχή στον αέρα", αφού παραδίπλα υπάρχει και άλλη χημική βιομηχανία, η "ΧΕΗΣΤ" (πολυεθνική), γι' αυτό έχει χαρακτηριστεί σαν περιοχή "υψηλού κινδύνου".

Το χτεσινό περιστατικό φέρνει ξανά στην επικαιρότητα το πάγιο αίτημα για απομάκρυνση των επικίνδυνων ουσιών και των βαρελιών που υπάρχουν χύδην στον προαύλιο χώρο.

Και, βέβαια, η λήψη και εφαρμογή αυστηρών μέτρων ασφάλειας, που φαίνεται ότι καταπατούνται από την εν λόγω εταιρία και τη διπλανή της πολυεθνική.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το μεσημέρι σε δασώδη περιοχή της Δίρφυς, ανάμεσα στις κοινότητες Στενής - Στροπώνων.

Η περιοχή είναι δύσβατη και η κατάσβεση γίνεται μόνο από εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ