Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Αναμένεται μικρή αύξηση των βάσεων

Ολοκληρώνεται σήμερα και η εξέταση στα ειδικά μαθήματα. Στοιχεία από την πορεία της βαθμολόγησης των γραπτών έδωσε χτες το υπουργείο Παιδείας

Στο διάστημα 20 με 25 Ιούλη αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Γενικών Εξετάσεων, ενώ στα τέλη Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις ανά σχολή. Αυτό ανακοίνωσε χτες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αγγ. Ζησιμόπουλος, με αφορμή τη λήξη σήμερα των εξετάσεων και στα ειδικά μαθήματα. Παράλληλα ανακοινώθηκαν κάποια πρώτα στοιχεία από τη βαθμολόγηση των γραπτών ,η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη βδομάδα. Οπως είπε, για πρώτη φορά φέτος παρατηρείται να έχει περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των γραπτών που πήγαν για αναβαθμολόγηση στο μάθημα της Εκθεσης. Από τα στοιχεία που δόθηκαν, αναμένεται μια μικρή πτώση των βάσεων στην Α', Β' και Γ' Δέσμη και σταθεροποίηση ή μικρή αύξηση των βάσεων στη Δ' Δέσμη.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανακοινώθηκαν χτες:

Στην Α' Δέσμη παρατηρείται πτωτική τάση στις βαθμολογίες στο μάθημα της Εκθεσης, της Φυσικής και των Μαθηματικών, ενώ στη Χημεία οι βαθμολογίες κυμαίνονται στα περυσινά επίπεδα. Αναμένεται μια πτώση των βάσεων της Α' Δέσμης, ενώ στις σχολές αυξημένης ζήτησης της δέσμης αυτής αναμένεται σταθεροποίηση των βάσεων ή και μικρή αύξηση.

Στη Β' Δέσμη παρατηρείται ανοδική τάση στην Εκθεση και στη Χημεία και πτωτική τάση στη Φυσική και στη Βιολογία. Συνολικά παρατηρείται μία σταθερότητα στις βαθμολογίες στη Β' Δέσμη με μικρή πτωτική τάση των βάσεων. Στη Γ' Δέσμη παρατηρείται μια ανοδική τάση στην Εκθεση και στην Ιστορία, ενώ στο μάθημα των Αρχαίων πτωτική τάση και στα Λατινικά σταθερότητα. Παρατηρείται γενικά μια σταθερότητα στις επιδόσεις των υποψηφίων σε σχέση με πέρυσι, με ενδεχόμενη πτωτική τάση.

Στη Δ' Δέσμη παρατηρείται σημαντική ανοδική τάση στην Εκθεση, στα Μαθηματικά και στην Πολιτική Οικονομία και ελαφρά αυξητική τάση στο μάθημα της Ιστορίας. Συνολικά συμπεραίνεται ότι θα έχουμε μια ανοδική τάση στις βάσεις της Δ' Δέσμης.

Οπως ανακοινώθηκε χτες, οι παραπάνω παρατηρήσεις είναι γενικές και θα επηρεαστούν επιπλέον τόσο από τον αριθμό των υποψηφίων που είχαν κατοχυρώσει βαθμολογίες από προηγούμενες χρονιές, όσο και από τον αριθμό των εισακτέων που φέτος είναι αυξημένος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ