Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ολα τα μετατρέπει σε εμπόρευμα!

Ξεφορτώνονται αρμοδιότητες στο Δήμο Αθηναίων - κατ' εφαρμογήν των κυβερνητικών κατευθύνσεων, βεβαίως - και τις αναθέτουν σε δημοτικές επιχειρήσεις. "Πολιορκητικό κριό" των επιδιώξεων της πλειοψηφίας του Δ. Αβραμόπουλου,αποτελεί κυρίως η "Αναπτυξιακή Εταιρία", που έχει, ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, συστήσει ο δήμος με δύο βασικούς στόχους.

Την άμεση αποφυγή του ελέγχου των δημοτικών δαπανών από τοΔημοτικό Συμβούλιο και τη διαχείριση των δημοτικών θεμάτων "εν λευκώ" από την ιδιωτικού χαρακτήρα εταιρία που ελέγχει ο δήμαρχος, καθώς και τη σταδιακή παράδοση των δημοτικών υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο - έμμεσα σήμερα, με την "Αναπτυξιακή Εταιρία" να αναθέτει (πάντα ανεξέλεγκτα)δουλιές σε ιδιώτες και άμεσα αύριο, με την ολοκληρωτική παράδοση των δημοτικών υπηρεσιών.

Πέντε τουλάχιστον σχετικά θέματα - τα υπ' αριθμόν 38, 39, 40, 41 και 42 - απασχόλησαν τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το πρώτο μάλιστα αφορούσε το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" για τους ηλικιωμένους, (προγραμμα πενταετούς διάρκειας) και την απευθείας απόδοση της επιχορήγησης του Δημοσίου στην "Αναπτυξιακή Εταιρία" του δήμου, καθώς ο νόμος - φρόντισε το υπουργείο Εσωτερικών - απαγορεύει στους ΟΤΑ να διαχειριστούν τα σχετικά ποσά, παρά μόνο μέσω δημοτικής επιχείρησης.

Ετσι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρόκειται να παρακολουθεί - και κυρίως να έχει λόγο - με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η υποδομή για την εφαρμογή του προγράμματος, το ανθρώπινο δυναμικό, οι πόροι και σειρά άλλα ζητήματα. Για ένα πρόγραμμα μάλιστα που προορίζεται να λειτουργήσει σύντομα με το σύστημα της αυτοχρηματοδότησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την ίδια την προγραμματική σύμβαση - κατά τη διάρκεια της οποίας υποτίθεται ότι το υπουργείο Υγείας καλύπτει τα έξοδα του προγράμματος - παρέχεται η δυνατότητα στο διαχειριστή του, εκτός από την είσπραξη χορηγιών, δωρεών, επιδοτήσεων ή επιχορηγήσεων, να τιμολογήσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, όπου υπάρχει δυνατότητα και προσφορά αποζημίωσης...

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα θέματα για την ανάθεση στην "Αναπτυξιακή Εταιρία" να διαχειριστεί τις υπηρεσίες καθαριότητας των Λεσχών Φιλίας (ΚΑΠΗ) του δήμου, την οργάνωση και υλοποίηση των εκδρομών τους, την έκδοση ξενόγλωσσων βιβλίων και ακόμη φυλλαδίων για τους αστέγους της πόλης, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, την πρόληψη των ναρκωτικών και ακόμη την προμήθεια ειδών κέτερινγκ για εκδηλώσεις των Λεσχών Φιλίας - παρόλο που για όλα υπάρχουν αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ