Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Ο Δήμος Καλλιθέας ανακάλυψε τις επιπτώσεις...

Πέντε φορές ζήτησε η "Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας" να συζητηθεί το θέμα, κάτι που έγινε τελικά προχτές βράδυ

Δέκα μήνες μετά την ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2004, η Δημοτική Αρχή Καλλιθέας διαπίστωσε και κατήγγειλε τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχουν τα έργα για την περιοχή!

Ετσι, προχτές το βράδυ, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Γ. Κυριόπουλος κατήγγειλε την κυβέρνηση, επειδή δεν ενημέρωσε την ΤΑ για τα έργα που θα γίνουν στην περιοχή, ασχέτως αν αυτά και οι επιπτώσεις τους, είναι γνωστά εδώ και δύο χρόνια. Ακόμα, ανακάλυψε τώρα ότι η ανέγερση του Εκθεσιακού - Συνεδριακού Κέντρου στο χώρο του Ιπποδρόμου θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή, όταν ο ίδιος το περασμένο φθινόπωρο επισκέφθηκε το Παρίσι, για να δει ένα ανάλογο εκθεσιακό κέντρο με αυτό που θα χτιστεί στον Ιππόδρομο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ πριν την ανάληψη της Ολυμπιάδας, η "Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας" είχε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που δεν έγινε. Η ΔΔΕ ζήτησε συζήτηση του θέματος άλλες τέσσερις φορές, για να συζητηθεί τελικά μόλις προχθές...

Την ολιγωρία αυτή της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου επισήμανε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος της ΔΔΕ Αρ. Αβραμίδης."Αυτή τη στιγμή, τόνισε, γίνεται ένας μεγάλος πόλεμος συμφερόντων. Κανείς δεν ξέρει τελικά τι θα ισχύσει. Οι προτάσεις της επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων; Του ΤΕΕ; Το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας; Η κυβέρνηση κινείται στην αδιαφάνεια και τα σχέδια των συμφερόντων είναι πολύ μακριά από τα συμφέροντα του λαού. Και οι λίγοι χώροι που έμειναν για την αναπνοή του λαού και αυτοί θα οικοδομηθούν", επισήμανε.

Παράλληλα, ο Αρ. Αβραμίδης τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση τα έργα δεν πρέπει να γίνουν με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, ότι χρειάζεται να γίνει αποκέντρωση των έργων και να υλοποιηθούν οι εναλλακτικές προτάσεις, όπως του δήμου Ταύρου. Πρότεινε, μεταξύ άλλων, το Ολυμπιακό Χωριό αντί για την Πάρνηθα να γίνει σε μια εργατική συνοικία και μετά να δοθεί σαν εργατικές κατοικίες στο λαό. "Εχουν ευθύνες, υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος της ΔΔΕ, όλοι όσοι δεν κινητοποιούνται για την αποτροπή της σχεδιαζόμενης αυτής καταστροφής" και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση και να παλέψει, για να γίνουν στην περιοχή όσο το δυνατόν λιγότερα έργα, τα οποία, μετά τους αγώνες, να είναι στη διάθεση του λαού.

Η πλειοψηφία, πάντως, των δημοτικών συμβούλων που τοποθετήθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση, εξέφρασε την αντίθεσή της τα έργα να γίνουν με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, αφού κάτι τέτοιο σημαίνει στην πράξη την εκμετάλλευσή τους μετά τους αγώνες από τους ιδιώτες. Παράλληλα, τάχτηκε υπέρ της πρότασης να οικοδομηθεί όσο το δυνατόν λιγότερη έκταση στην παραλία και στον Ιππόδρομο.

Η πρόεδρος της "Ενωσης Πολιτών" Καλλιθέας Κ. Καραδούκα - Αρβανίτου στην τοποθέτησή της τόνισε: "Μη συναινείτε άλλο στη δολοφονία των κατοίκων. Αλλιώς θα βρεθείτε μπροστά στην οργή του λαού", ενώ επισήμανε ότι σε καμιά περίπτωση οι κάτοικοι δε θα δεχτούν νέα κτίσματα στην περιοχή και εξέφρασε την αντίθεσή της στην εκτέλεση των έργων με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δημόσιος χώρος σε... τιμή ευκαιρίας(2006-03-12 00:00:00.0)
Ο Βασίλης Δημόπουλος υποψήφιος δήμαρχος(2002-04-23 00:00:00.0)
Για δήμο πρωτοστάτη στους αγώνες(1998-04-07 00:00:00.0)
Γιορτή στο δρόμο...(1997-12-16 00:00:00.0)
Συνέλευση της "Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας"(1997-11-19 00:00:00.0)
Σημαντική δωρεά(1997-07-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ