Τρίτη 23 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Ο Βασίλης Δημόπουλος υποψήφιος δήμαρχος

Μεγάλη συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας»

Πανέτοιμοι και αισιόδοξοι για τη μάχη των δημοτικών εκλογών και οι Καλλιθεάτες, που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της «Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας» (ΔΔΕ) και συμμετείχαν στη συγκέντρωση ανακήρυξης του υποψηφίου δημάρχου, χτες βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας. Το «χρίσμα» έλαβε ο Βασίλης Δημόπουλος, καταξιωμένος επιστήμονας, με πλούσια κοινωνική δράση, με προσωπικότητα και αγωνιστική πορεία τέτοια που - όπως τόνισε μιλώντας γι' αυτόν ο Αρ. Αβραμίδης, επικεφαλής της ΔΔΕ - «μας κάνουν με σιγουριά να του εμπιστευτούμε να συνεχίσει την αγωνιστική παράδοση και ιστορική πορεία της παράταξής μας, με τη βοήθεια όλων μας». Ο Β. Δημόπουλος είναι δικηγόρος, μέλος επί σειρά ετών του ΔΣ του ΔΣΑ, μέλος της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ορεινής Ηλείας.

Η συγκέντρωση άνοιξε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Παλαιστίνιο Ζ. Κατούν, η παρουσία του οποίου δεν ήταν μια απλή ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα του λαού του αλλά συμβολική ένδειξη της διάθεσης και θέλησης της ΔΔΕ να σταθεί και να αγωνιστεί στο πλευρό του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Στην ομιλία του ο Β. Δημόπουλος μίλησε για τη ΔΔΕ τονίζοντας πως αυτή έχει «επιλέξει την αγωνιστική αντίληψη, που θέλει την ΤΑ σύμμαχο, συμπαραστάτη και συναγωνιστή των λαϊκών στρωμάτων και των μαζικών οργανώσεων, τόσο στις κοινωνικές αντιπαραθέσεις όσο και στις δημιουργικές πρωτοβουλίες. Ο αγωνιστικός διεκδικητικός χαρακτήρας της παράταξής μας είναι συνέπεια της διαπίστωσης ότι κάθε τοπικό πρόβλημα είναι απόρροια μιας γενικότερης πολιτικής κατεύθυνσης και κάθε γενικότερη πολιτική κατεύθυνση έχει την τοπική έκφρασή της».


Αναφέρθηκε εκτενώς στις αρνητικές εξελίξεις στην ΤΑ, στις ρυθμίσεις που έχουν γίνει, οι οποίες «βοηθούν την κεντρική εξουσία να εφαρμόζει την πολιτική του κεφαλαίου και να αποποιείται των ευθυνών της». Ακολούθως εκτενή αναφορά έκανε στα γενικότερα μεγάλα προβλήματα που προκαλεί στον λαό η ακολουθούμενη πολιτική, σημειώνοντας πως η ΤΑ «δεν μπορεί να μετατραπεί σε φτωχή θεραπαινίδα αυτής της πολιτικής».

Αγωνιστική συσπείρωση και δράση για την πόλη

Αναφορικά με την Καλλιθέα υπογράμμισε πως «η πόλη που εμείς διεκδικούμε δεν μπορεί να είναι μια πόλη με τους κατοίκους της στο περιθώριο. Η αγωνιστική μας παρέμβαση επιλέγει από την αρχή τη ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική». «Εμείς, συνέχισε, υποστηρίζουμε ως προς τη λειτουργία του δήμου λύσεις που θα κάνουν τη δημοκρατία πράξη, αποκρούουμε μεθόδους που εμποδίζουν τη συλλογική δράση και αντίσταση. Θέλουμε τη διοίκηση εντολοδόχο των δημοτών και τους δημότες ενεργά υποκείμενα της δραστηριότητας του δήμου».

Αγωνιζόμαστε, συμπλήρωσε, για μια ΤΑ που θα αναδεικνύεται σε πόλο συσπείρωσης του φιλειρηνικού κινήματος, με τα κοινωνικά δικαιώματα να έχουν απόλυτη προτεραιότητα στις επιλογές και στη δράση μας.

Ακολούθως ανέλυσε τις προτάσεις της παράταξης για μεγάλα ζητήματα, όπως ο πολιτισμός, η νεολαία και τα ναρκωτικά, οι μετανάστες, η τρίτη ηλικία, ακόμα για τα προβλήματα των εργαζομένων στον δήμο, για το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους, ενώ εκτενή αναφορά έκανε στα Ολυμπιακά έργα και στην παράδοση ελεύθερων εκτάσεων και της Καλλιθέας σε ιδιωτικά συμφέροντα και για μεταολυμπιακή χρήση και αξιοποίησή τους.

Καταλήγοντας τόνισε πως η ΔΔΕ δεν υπόσχεται παραδείσους αλλά προτείνει ρεαλιστικούς στόχους και κάλεσε σε πλατιά αγωνιστική συσπείρωση και δράση για την ενίσχυσή της, έτσι ώστε να έρθει στο προσκήνιο ο άνθρωπος της δουλιάς, τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και δημοτών.

Ποιοι παραβρέθηκαν

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν: Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Χριστίνα Τσεντούρου, μέλος της ΚΕ, και τον Στ. Βαρουτσή, επικεφαλής του Τμήματος ΤΑ της ΚΕ, η Αγγελική Χατζηεμμανουήλ από το ΔΗΚΚΙ, οι συγγραφείς-δημοσιογράφοι Β. Λιόγκαρης, Γ. Δασκαλάκης, Δ. Σέρβος, αντιπροσωπεία του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων, των ΕΒΕ Καλλιθέας, του Συλλόγου Γυναικών, ο Θ. Κούτρας από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ο Π. Κυριαζίδης, πρόεδρος του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης, ο Π. Μαυρόπουλος, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο, ο Β. Λόγος και η Γιούλη Μπίσιλα, πρόεδρος και γραμματέας, αντίστοιχα, της Ενωσης Γονέων Καλλιθέας, ο Λ. Ανδρόπουλος, εκπρόσωπος των γονέων στο Νομικό Πρόσωπο των παιδικών σταθμών του δήμου, η Χρύσα Πυξοπούλου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρίων», η Αντωνία Χαρατσίδου από την ΟΓΕ, ο πρόεδρος των συνταξιούχων, Μ. Καραντάνης, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Ν. Βελισσαρίδης, ο Σ. Γκένας από το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, οι παλαίμαχοι αγωνιστές Ντ. Παναγιωτόπουλος και Στ. Οταμπασίδης, ο Στ. Μπακαλούδης, οικολόγος, ο πρώην δήμαρχος Ταύρου Π. Βακαλόπουλος, ο δήμαρχος Φολόης Ηλείας (από όπου κατάγεται ο Β. Δημόπουλος), Θ. Παπαηλίας, ο επίτιμος πρόεδρος της ΔΔΕ Τ. Χιουρέας, ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γ. Καρουμπάς και ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Σμύρνης Γ. Κωνσταντινίδης, καθώς και αρκετοί πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, ανάμεσά τους οι Σοφία Παπαδοπούλου, Μαρία Σταμούλη, Κική Αλεξοπούλου, Δ. Γάλλος κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ