Τρίτη 23 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Πρεμιέρα «Δυναμικής Πορείας» για τη Λυκόβρυση

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού έγινε την περασμένη Δευτέρα στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λυκόβρυσης η παρουσίαση της νέας δημοτικής κίνησης «Δυναμική Πορεία» και η ανακήρυξη της υποψήφιας δημάρχου Κατερίνας Μπασούκου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Λυκόβρυσης Χ. Σκαμάκης, ο αντιδήμαρχος Π. Ασβεστάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νατάσα Αβραμίδου, Θ. Λυμπερόπουλος, Λ. Κωνσταντινίδης, Νικολιδάκη, Βουγιούκας και Στεφάνου. Επίσης παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΔΗΚΚΙ, της ΤΟ του ΠΑΣΟΚ, από το τοπικό παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, από το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο και από τον Αθλητικό και Καλαθοσφαιρικό Ομιλο.

Στην ομιλία της η Κ. Μπασούκου κάλεσε τους πολίτες της Λυκόβρυσης να συσπειρωθούν στη «Δυναμική Πορεία», μια παράταξη που μαζί με τους δημότες και τους φορείς τους θα αγωνίζεται διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Αναφέρθηκε εκτενώς στις αρνητικές αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της ΤΑ και με το σύνθημα «Μαχόμενη Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του λαού, στο πλευρό των εργαζομένων» κάλεσε το λαό να χρησιμοποιήσει την ψήφο του με βάση τα δικά του πραγματικά συμφέροντα, υπογραμμίζοντας πως η «Δυναμική Πορεία» απορρίπτει την ουδετερότητα της ΤΑ και αγωνίζεται για Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του λαού.

Με βάση τα παραπάνω έθεσε ορισμένα ερωτήματα, τα οποία -τόνισε- ότι θα πρέπει να τα απαντήσει ο κάθε δημότης μπροστά στις εκλογές:

-- Πώς θα ανταποκριθεί ο δήμος στο αναγκαίο έργο που πρέπει να κάνει; Φουσκώνοντας τα ανταποδοτικά τέλη, επιβάλλοντας νέους φόρους ή διεκδικώντας μαχητικά τα οφειλόμενα από τον κρατικό προϋπολογισμό, που σήμερα ανέρχονται στο 1,5 τρισ. δραχμές αλλά και την παραπέρα αναδιανομή των πόρων υπέρ της ΤΑ;

-- Πρέπει ο δήμος να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του με αποτέλεσμα να πληρώνει επιπρόσθετα ο πολίτης; Πρέπει ο δήμος να αποδεχτεί αρμοδιότητες χωρίς τη θεσμική κατοχύρωση των αναγκαίων πόρων και τη διασφάλιση του κοινωνικού τους χαρακτήρα;

«Αν σήμερα -τόνισε- αποδεχτούμε τη λογική που λέει: δε βαριέσαι ας πληρώσει ο δημότης κάτι παραπάνω, προκειμένου να έχει καλύτερες υπηρεσίες, πού θα οδηγήσει αυτή η πορεία; 'Η αν δεχτούμε νέους φόρους πόσο θα αντέξει να πληρώνει ο εργαζόμενος; Αλλά και παραπέρα. Πρέπει ο δήμος να υποστηρίξει με τη δυναμική που διαθέτει τους εργαζόμενους, όταν αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ασφάλισης; Πρέπει ο δήμος να έχει άποψη για τη φορολογική πολιτική που εφαρμόζεται και φορτώνει τα βάρη στους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους; Πρέπει ο δήμος να βοηθήσει για την κινητοποίηση, τη δράση και τη δημιουργική συμμετοχή της νεολαίας μέσα από την ανάπτυξη πολύμορφων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, στη δράση για την προστασία του περιβάλλοντος; Πρέπει να συμβάλει ενεργά στο φιλειρηνικό κίνημα; Να πρωτοστατεί στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά, για έναν άλλο τρόπο ζωής;».

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα η «Δυναμική Πορεία» απαντά θετικά και θέλει το δημότη ενεργό στα καθημερινά δρώμενα. Κλείνοντας την ομιλία της η υποψήφια δήμαρχος κάλεσε τους δημότες που προβληματίζονται ανεξάρτητα από το πού ανήκουν, αυτούς που συνειδητοποιούν και αγωνιούν, να σκεφτούν καλά και με την ψήφο τους να στείλουν μήνυμα εναντίωσης, αντίστασης στην ακολουθούμενη πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ