Τρίτη 23 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΧΑΪΔΑΡΙ
Πλατύ ενωτικό κάλεσμα για λαϊκή Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ανακηρύχτηκε χτες υποψήφιος δήμαρχος της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης ο Μ. Σελέκος

Πλατύ ενωτικό κάλεσμα στις γνήσιες λαϊκές δυνάμεις της περιοχής, για τη συγκρότηση ενός μαχητικού συνδυασμού που θα κάνει πράξη το αίτημα της Λαϊκής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απηύθυνε χτες η Δημοτική Ενωτική Κίνηση Χαϊδαρίου με τη μαχητική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Κέντρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Ανοιξη». Στην εκδήλωση ανακηρύχτηκε και επίσημα υποψήφιος δήμαρχος της πόλης ο Μιχάλης Σελέκος, ο άνθρωπος που πάντοτε βρισκόταν στην πρώτη γραμμή για την ανάδειξη και επίλυση των λαϊκών προβλημάτων.

Τον Μ. Σελέκο, εκ μέρους της Γραμματείας της κίνησης παρουσίασε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κώστας Βορέας. «Θέλαμε έναν υποψήφιο, τόνισε με έμφαση, που να είναι αγωνιστής, διεκδικητικός, αποτελεσματικός, καταξιωμένος στο λαό της πόλης μας κι έτσι επαναβεβαιώσαμε την υποψηφιότητα του Μ. Σελέκου».

«Αυτή την εκλογική μάχη - είπε, παίρνοντας το λόγο ο Μ. Σελέκος - θα τη δώσουμε από πολύ καλύτερες θέσεις σε σχέση με το παρελθόν, γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια αποδείξαμε στην πράξη ότι είμαστε μια Κίνηση που τη διακρίνει η συνέπεια και η διάθεση για αγώνες, γιατί ήμασταν συνεχώς παρόντες, χωρίς ταλαντεύσεις, υποχωρήσεις ή διαλείμματα στην καθημερινή δράση».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της ΔΕΚ αποδεικνύοντας πόσο πλούσιο και αποτελεσματικό ήταν, παρά το γεγονός ότι η εκπροσώπησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν μικρή. Το μυστικό αυτού του τόσο πλούσιου έργου βρίσκεται στο γεγονός ότι η Κίνηση δεν εξαντλούσε τη δράση της μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά αξιοποιούσε τη συμμετοχή της σ' αυτό, για να συσπειρώνει και να κινητοποιεί το λαϊκό παράγοντα. Πρόκειται για ένα βασικό στοιχείο που τη διαφοροποιεί ουσιαστικά από τις άλλες παρατάξεις. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Ο Μ. Σελέκος αναφέρθηκε εκτενώς στις αρνητικές εξελίξεις στο θεσμό της ΤΑ και στις ευθύνες της κυβέρνησης, της ΝΔ, αλλά και άλλων πολιτικών δυνάμεων, που κινούνται γύρω από το δικομματισμό. «Απέναντι σ' αυτή την πολιτική - είπε ο ομιλητής - εμείς πρέπει να αντιτάξουμε την πρότασή μας για μια Λαϊκή Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα στέκεται στο πλευρό των κατοίκων, που θα στηρίζει τους αγώνες και τα αιτήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας».

Ο Μ. Σελέκος ανέπτυξε αναλυτικά το πρόγραμμα της ΔΕΚ, παρουσιάζοντάς το σε αντιδιαστολή με το αντιλαϊκό έργο της παρούσας δημοτικής αρχής του κυβερνητικού Ντηνιακού και σε κριτική αντιπαράθεση με όσα διακηρύσσουν οι άλλες δημοτικές παρατάξεις.

«Η ΔΕΚ - κατέληξε ο ομιλητής - μαζί με άλλες δυνάμεις που έχουν συνεπή αγωνιστική πορεία και με συμπολίτες μας που βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες θα συγκροτήσουμε ένα μαχητικό συνδυασμό που θα συσπειρώνει πλατιά στρώματα πολιτών».

Η εκδήλωση τελείωσε με την υποβολή ερωτήσεων στον υποψήφιο δήμαρχο και στα στελέχη της Κίνησης, καθώς και με παρεμβάσεις από τους παραβρισκόμενους πάνω στα λαϊκά προβλήματα, για την καλύτερη αντιμετώπισή τους.

Το «παρών» έδωσαν δεκάδες φορέων, προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής, καταξιωμένοι άνθρωποι, ο Δ. Σούκος μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, αντιπροσωπεία του ΕΕΚ με επικεφαλής το Γ. Χλώρο, αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της Γ. Νάκη, αντιπροσωπεία της ΚΝΕ και φυσικά πλήθος δημοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ