Τρίτη 23 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο Κυρ. Κυριακάκης υποψήφιος στις Αρχάνες

Παρουσία πλήθους δημοτών που συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του ΚΑΠΗ του Δήμου Αρχάνων έγινε στις 16 Απρίλη ο απολογισμός δράσης της Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών Αρχάνων. Παρουσιάστηκε η διακήρυξη της Παράταξης και έγινε η ανακήρυξη του υποψήφιου δημάρχου Κυριάκου Κυριακάκη.

Ο απολογισμός δράσης έγινε από τους δύο δημοτικούς συμβούλους που είχαν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Κίνησης από στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Στον απολογισμό ασκήθηκε έντονη κριτική τόσο στη στάση του δημάρχου την προηγούμενη τετραετία όσο και στην πολιτική που εφαρμόστηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, και την παράταξη ΝΔ - ΣΥΝ που ουσιαστικά ταυτίζονταν με την πολιτική της πλειοψηφούσας παράταξης. Από τους δύο απερχόμενους δημοτικούς συμβούλους τονίστηκαν: Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι ενός κατ' εξοχήν αγροτικού δήμου, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής ΕΕ - κυβέρνησης, την προσπάθεια που καταβάλλεται από την παρούσα δημοτική αρχή να μετατραπεί ο Δήμος σε «θέρετρο» κάποιων επωνύμων και μη του Ηρακλείου, με ευρωπαϊκά προγράμματα αναπλάσεων.

Από τους συγκεντρωμένους δημότες τέθηκε το θέμα ότι πρέπει ο τόπος να αλλάξει σελίδα, να αναδειχτεί η διαφορετική αντίληψη - πολιτική πιο δυναμικά στο δήμο, είτε κερδίζοντας τη δημαρχία είτε από τη θέση μιας ισχυρής αντιπολίτευσης. Επειτα ακολούθησε από τους απερχόμενους δημοτικούς συμβούλους η πρόταση για τον νέο υποψήφιο δήμαρχο. Ομόφωνα έγινε δεκτή η πρόταση να ηγηθεί ενός τέτοιου αγωνιστικού ψηφοδελτίου ο Κυριάκος Κυριακάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αρχάνων. Παίρνοντας το λόγο τόνισε ότι θα προσπαθήσει και από «αυτό το μετερίζι» να δώσει τη μάχη, για να αναδειχτεί και να προβληθεί η άλλη αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε το σχέδιο Διακήρυξης της Κίνησης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Απ. Γενετζάκης, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιπρόεδρος του συλλόγου Φαρμακοποιών Ηρακλείου, ο Β. Γεννετάκης απερχόμενος επικεφαλής της Κίνησης, ο Β. Χοχλιδάκης μέλος του ΔΣ του Συνεταιρισμού Αρχάνων, ο Σ. Χ''βασίλης μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου, η Δ. Αδαμάκη πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Αρχάνων, η Α. Μαρκομανωλάκη μέλος του Συνδέσμου Γυναικών Αρχάνων, η Δ. Αυγουλά μέλος της Επιτροπής Αγώνα του Ν. Ηρακλείου, ο Π. Μηλιαράκης μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Αρχάνων, καθώς και αντιπροσωπεία της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα Δ. Βρύσαλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ