Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Με αγώνες θα αναβαθμιστεί η Υγεία

Την ανάγκη άμεσων μέτρων κάλυψης των ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό τόνισαν, στη διάρκεια περιοδείας τους, στο Νοσοκομείο Παίδων οι Σπύρος Χαλβατζής και Θεοχάρης Παπαμάργαρης. Την αγανάκτησή τους για την κυβερνητική πολιτική εξέφρασαν οι εργαζόμενοι

Η έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία, η εκχώρηση κρατικών υπηρεσιών σε ιδιώτες, η εμπορευματοποίηση της Υγείας ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης με τους εργαζόμενους, κατά τη χτεσινή περιοδεία στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", του Σπύρου Χαλβατζή,υποψήφιου προέδρου της υπερνομαρχίας Αθήνας - Πειραιά της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) και του Θεοχάρη Παπαμάργαρη,υποψήφιου νομάρχη Αθήνας της ΝΑΣ.

"Η τάση αναβάθμισης περιορίζεται μόνο στο εξωτερικό του Παίδων, μόνο στη βιτρίνα. Αυτή η αναβάθμιση, όμως, δε λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Προβλήματα όπως είναι η έλλειψη προσωπικού (ειδικά στο Τμήμα νοσηλείας), η αυθαίρετη αύξηση των νοσηλίων, η συρρίκνωση των μισθών, η αύξηση της φορολογίας". Αυτά ήταν μερικά από τα σημαντικότερα θέματα που έθιξαν εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων. Επεκτάθηκαν, όμως, και σε άλλα ζητήματα, όπως η κατάργηση του 8ώρου και η συνταξιοδότηση.

"Ολα ξεκινούν από τη λογική της εμπορευματοποίησης της υγείας. Εμείς ως ΝΑΣ δε δεχόμαστε αυτή τη λογική", απάντησε ο Σπ. Χαλβατζής και συνέχισε: "όλοι οι πολίτες δικαιούνται δωρεάν ασφάλεια και πρόνοια. Ολα τα προβλήματα που θίξατε είναι σοβαρά και συνδέονται άμεσα με την ασκούμενη αυθαίρετη πολιτική της κυβέρνησης. Ο μοναδικός τρόπος, για να λυθούν τα προβλήματά σας είναι η συγκρότηση λαϊκού μετώπου. Η ΝΑΣ, σε συνδυασμό με τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, θα παλέψει για να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση".

Σχετικά με τα εργασιακά προβλήματα ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε ότι "Η επίθεση που δέχονται οι εργασιακές κατακτήσεις, μας γυρνάει στην προ Σικάγου εποχή, 112 χρόνια πίσω. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, να αποτρέψουμε τη λογική της συρρίκνωσης των αποδοχών των εργαζομένων, την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών. Σε πολλά νοσοκομεία είναι γνωστό ότι έχουν αρχίσει ενέργειες για την παραχώρηση λειτουργιών, όπως είναι τα πλυντήρια και η καθαριότητα, σε ιδιωτικές εταιρίες. Αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα, κυρίως για την ασφάλεια και την υγεία των ίδιων των ασθενών".

Ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης συμπλήρωσε: "Το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο ακονίζει νύχια και δόντια, ώστε να μην αφήσει τίποτα όρθιο. Καταργούνται οι σημαντικότερες κατακτήσεις των εργαζομένων. Η κάλπη του Οκτώβρη πρέπει να καταγράψει αυτή τη δυσαρέσκεια και να δώσει ισχυρό μήνυμα αντίστασης. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ξεσηκωθεί".

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της ΝΑΣ επισκέφθηκαν τη διευθύντρια του Νοσηλευτικού Τμήματος, τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Διευθυντή Διοίκησης, με τους οποίους συζήτησαν για τα προβλήματα του νοσοκομείου, ενώ έκαναν περιοδεία και στα μαγειρεία του νοσοκομείου, τα Τμήματα Μισθοδοσίας, Λογιστηρίου, Αιμοδοσίας, το Φαρμακείο και τον Παιδικό Σταθμό και συζήτησαν με εργαζομένους για τα προβλήματα του κάθε τμήματος.

"Το υπουργείο πρέπει άμεσα να πάρει μέτρα, για να καλύψει τις ανάγκες του νοσηλευτικού προσωπικού και στο "Αγία Σοφία" και στα υπόλοιπα νοσοκομεία και να αντιμετωπίσει θετικά τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, σε ό,τι αφορά τις συνθήκες εργασίας και αμοιβών. Θεωρούμε ότι τα μέτρα τα οποία παίρνονται (αρχίζουν να δίνουν στον ιδιωτικό τομέα τμήματα των νοσοκομείων), είναι απαράδεκτα και πρέπει να σταματήσουν", δήλωσε μετά την περιοδεία ο Σπ. Χαλβατζής. Και κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση "όχι μόνο με τους αγώνες τους, αλλά και με την ψήφο τους, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, στην πολιτική που ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο, που υποβαθμίζει τη δημόσια υγεία, ενάντια στην πολιτική που καταργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ