Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΙΚΠΑ
Ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου για την Πρόνοια

Την αντίθεσή τους με τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου για την Πρόνοια, που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, επανέλαβαν χτες οι εργαζόμενοι του ΠΙΚΠΑ. Από καιρό έχουν ζητήσει, μαζί με τους συναδέλφους τους από το Κέντρο Βρεφών "Η Μητέρα" και τον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας (ΕΟΠ), καθώς και εκπροσώπους κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων, την απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου - αίτημα που δεν έγινε δεκτό από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας.

Χτες, οι εργαζόμενοι στο ΠΙΚΠΑ έδωσαν συνέντευξη Τύπου και διαμαρτυρήθηκαν για τον κατακερματισμό του Ιδρύματος, που επιχειρείται με το νομοσχέδιο, αλλά και για τις καταγγελίες περί αναξιοπιστίας που εξαπέλυσε προχτές εναντίον τους ο υφυπουργός Πρόνοιας Θ. Κοτσώνης.Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΙΚΠΑ Βούλας Σπ. Αντύπας δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται διαφορετικά το διάλογο, καθώς, όπως είπε, "σ' αυτές τις δύο συναντήσεις που έγιναν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας συζητήθηκε η κατευθυντήρια γραμμή του νομοσχεδίου. Στο νομοσχέδιο, αν και δε μας το έχει δώσει, ξέρουμε ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί οι προτάσεις μας".

Οι εργαζόμενοι μίλησαν για τη σημαντική συμβολή του ΠΙΚΠΑ στην οικογένεια, τη μητέρα, το παιδί με κοινωνικά προβλήματα και ειδικές ανάγκες. Σημείωσαν ότι τα εθνικά προγράμματα, με εξαίρεση αυτά που αναφέρονται στους ηλικιωμένους, που σύμφωνα με το νομοσχέδιο πρόκειται να υλοποιήσει ο νέος φορέας (σ.σ. θα προέλθει από τη συγχώνευση ΠΙΚΠΑ, ΕΟΠ και Κέντρου Βρεφών "Η Μητέρα"), εφαρμόζονται στο ΠΙΚΠΑ 70 και πλέον χρόνια. Τόνισαν ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί ο δημόσιος οργανισμός στην κατεύθυνση αυτών των προγραμμάτων. Επίσης, εξέφρασαν την αμφιβολία τους αν θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν οι υπηρεσίες που πρόκειται να μεταφερθούν σε νέους φορείς (ΟΤΑ, ΕΣΥ).

Οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν ύποπτη τη διάταξη που επιτρέπει την εκμετάλλευση της τεράστιας περιουσίας των Ιδρυμάτων Πρόνοιας, με τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρίας και πρότειναν τη σύσταση ειδικής υπηρεσίας μέσα στο φορέα, που θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό σε θέματα χρηματοοικονομικής φύσεως.

Οσον αφορά τα εργασιακά ζητήματα, θεωρούν ότι κανείς εργαζόμενος δε διασφαλίζεται "από τη στιγμή που θα επιλεγούν αυτοί που θα μείνουν στο δημόσιο φορέα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αδυνατούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες(2003-09-04 00:00:00.0)
Προεόρτια ενοποιήσεων στην Πρόνοια(1998-07-16 00:00:00.0)
Επιχείρηση αναστήλωσης ενός αντικοινωνικού σχεδίου(1998-07-09 00:00:00.0)
Ούτε βάση για συζήτηση(1998-07-08 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι φωνές για απόσυρση(1998-05-22 00:00:00.0)
Κατατίθεται τον Ιούνη(1998-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ