Πέμπτη 16 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προεόρτια ενοποιήσεων στην Πρόνοια

Μπορεί να μην έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Πρόνοια, αλλά η κυβέρνηση προωθεί σιωπηλά τις αντικοινωνικές της επιλογές σε βάρος του εναπομείναντος δημόσιου συστήματος Πρόνοιας.

Ετσι, στα πλαίσια της ενοποίησης των τριών μεγάλων οργανισμών, ΠΙΚΠΑ, Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας (ΕΟΠ) και "Μητέρα", πριν λίγες μέρες τοποθετήθηκε - χωρίς να τύχει της ανάλογης δημοσιότητας - ως κοινός πρόεδρος του ΠΙΚΠΑ και του ΕΟΠ ο μέχρι τώρα πρόεδρος του ΠΙΚΠΑ, Γρ. Σιωμόπουλος. Ο "διευρυμένος" πρόεδρος μόλις έφτασε στον ΕΟΠ εμφανίστηκε ως σωτήρας της ταπητουργίας και της οικοτεχνίας και υπέρμαχος των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τα επισήμως δημοσιοποιηθέντα σχέδια, η ταπητουργία και η οικοτεχνία θα μεταφέρονταν στο υπουργείο Ανάπτυξης. Από κει και πέρα στο παρασκήνιο - αυτό που η κυβέρνηση λέει "διάλογο" - αυτοί οι δυο τομείς πήγαν πότε εδώ και πότε εκεί και τώρα ακόμα και ορισμένοι αρμόδιοι διαπιστώνουν πως αν φύγουν από εκεί που είναι θα κλείσουν.

Οσο για τη δήθεν εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, αυτά - λένε κάποιες πληροφορίες - διεγράφησαν εξ ολοκλήρου διά χειρός υπουργού Εργασίας.

Κατά τα άλλα, "ζήτω" η κοινωνική ευαισθησία του "εκσυγχρονισμού" τόσο απέναντι στις ανάγκες της κοινωνίας για πρόνοια όσο και απέναντι στους εργαζόμενους στον πολύπαθο αυτό τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ