Πέμπτη 16 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ευθύνες για το μαύρο τοπίο

Με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν και την Αχαϊα, ο υποψήφιος νομάρχης της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας"Α. Αθανασόπουλος τόνισε χτες ότι "αν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στήριζε ουσιαστικά το μέτωπο πάλης για την προστασία του δασικού οικοσυστήματος και του περιβάλλοντος, τώρα δε θα είχαμε το ίδιο μαύρο τοπίο στο νομό μας"!

Ομως ο νομάρχης και η κυβερνητική πλειοψηφία στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, επισήμανε ο Ανδρ. Αθανασόπουλος, δεν αντιτάσσονται στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία πέρασε στη Βουλή νόμο που αποσπά την ευθύνη της δασοπυρόσβεσης από τη Δασική Υπηρεσία και την αναθέτει στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο υποψήφιος της ΝΑΣ, δεν ενδιαφέρεται για την προστασία των δασών, αφού δεν καταπολεμά τα αίτια που την υπονομεύουν. Η έλλειψη του Δασικού Κτηματολογίου είναι μια από τις αιτίες, που δίνουν "πράσινο φως" στους καταπατητές που ιδιοποιούνται δασικές εκτάσεις και οπλίζουν το χέρι του εμπρηστή.

Προτάσεις υπάρχουν για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος, μόνο που το κόστος είναι απαγορευτικό για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τους στόχους της ΟΝΕ.

Κατά συνέπεια - κατέληξε ο Α. Αθανασόπουλος - "προϋπόθεση για ένα μέτωπο προστασίας των δασών και του περιβάλλοντος είναι η αντίσταση και αντεπίθεση στη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική, που δε χτυπά μόνο τα δάση, αλλά και τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία, την παιδεία".

Σ' αυτό το μετερίζι του αγώνα, καλεί η ΝΑΣ Αχαϊας, ώστε στις νομαρχιακές εκλογές "να τους δώσουμε την απάντηση που τους πρέπει"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ