Πέμπτη 16 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Πρόβατα βόσκουν στη χωματερή...

Ποινική δίωξη σε βάρος του Δήμου Ηρακλείου, για παράβαση του νόμου περί υγειονομικών διατάξεων, άσκησε χτες, με αφορμή πρόσφατη δηλητηρίαση 300 προβάτων που έβοσκαν ανεξέλεγκτα στη χωματερή των Πέρα Γαλήνων,ο εισαγγελέας Ζαχαρίας Κοκκινάκης.

Ο εισαγγελέας στηρίχτηκε στα πορίσματα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη χωματερή και τους σοβαρούς κινδύνους που προκύπτουν για το κοινωνικό σύνολο από τη βοσκή καθημερινά δεκάδων αιγοπροβάτων.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν κάνει αυτοψία στη χωματερή του δήμου τον περασμένο Φλεβάρη και ζήτησαν αμέσως την επέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος από τότε είχε ασκήσει ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου.

Ομως η δημοτική αρχή συνεχίζει μέχρι και σήμερα να αδιαφορεί για την ανάγκη περίφραξης της χωματερής, που είχε αποτέλεσμα να βρεθούν πρόσφατα πολλά πρόβατα νεκρά και να ξεσηκωθούν οι κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι στη χωματερή των Πέρα Γαλήνων, καταλήγουν μεταξύ των άλλων, υπολείμματα σφαγείων, νοσοκομείων και βιομηχανιών και ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος για τη δημόσια υγεία και γενικότερα το περιβάλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ