Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προφεστιβαλική στα Καμίνια για την ανεργία

Μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία, τα Καμίνια, διάλεξαν οι Κνίτες και οι Κνίτισσες του Πειραιά για να στήσουν την προφεστιβαλική τους εκδήλωση. Τη διοργάνωσε η ΤΟ Α Πειραιά και θέμα της ήταν η ανεργία και τα εργασιακά δικαιώματα.

Για τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας στην περιοχή, το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα, που εκπορεύονται από την ολιγαρχία του τόπου και την ΕΕ, έκανε λόγο ο γραμματέας της ΤΟ Α Πειραιά, Νίκος Χατζηδάκης,καλώντας τους νέους σε αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Για τους απολυμένους του Δήμου Πειραιά μίλησε ο Κώστας Τζατζάνης,δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό "Πειραιάς - Αναγέννηση", τονίζοντας ότι ο δήμος, υπηρετώντας τη ρουσφετολογική πολιτική, αφήνει στο δρόμο 800 οικογένειες, επικαλούμενη προβλήματα στις συνθήκες διορισμού. Είπε, μάλιστα, ότι και η περίπτωση των απολυμένων του Δήμου Πειραιά είναι εκδήλωση μιας σειράς φαινομένων της αντιλαϊκής και απάνθρωπης πολιτικής. "Η προοπτική είναι στον αγώνα", είπε ο Κ. Τζατζάνης, καλώντας συγχρόνως τους απολυμένους του δήμου να παλέψουν για το δικαίωμα στη δουλιά.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Τούσσας,πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, μιλώντας για την αποτελεσματικότητα των αγώνων, αφού εργαζόμενοι και νεολαία έχουν σμίξει πολλές φορές στο δρόμο του αγώνα, είπε: "Αλήθεια, τι μπορείς να πεις στους νέους, στους εργαζόμενους που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική, τις πολιτικές επιλογές της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, εκτός από τη μοναδική διέξοδο που είναι η οργάνωση, ο συντονισμός, η κοινή δράση και αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής; ". Τέλος, τόνισε ότι τα καθημερινά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση (το ένα νομοσχέδιο διαδέχεται το άλλο), αποτελούν στο σύνολό τους σχέδιο ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη το καπιταλιστικό σύστημα για να διαιωνίσει την οικονομική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ