Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Εχουμε ανάγκη από πάρκα

Την αναστολή των οικοδομικών εργασιών και την απαλλοτρίωση του οικοπέδου "Λαμπροπούλου", στους Ανω Αμπελόκηπους, ώστε να αξιοποιηθεί ο χώρος και να γίνει πράσινο, απαίτησαν για μια ακόμη φορά χτες το βράδυ κάτοικοι της περιοχής. Προβάλλοντας το αίτημά τους έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βέμπο, δίπλα από το οικόπεδο. Τη συγκέντρωση οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων.

Οι κάτοικοι της περιοχής παλεύουν εδώ και χρόνια να αξιοποιηθεί το οικόπεδο "Λαμπροπούλου" που βρίσκεται επί της οδού Λ. Ριανκούρ, σαν χώρος λειτουργικού πρασίνου και να ενωθεί με την πλατεία Βέμπο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Ομως εδώ και μερικούς μήνες, ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου ξεκίνησε τις εργασίες ανέγερσης κτιρίου, με την ανοχή, όπως καταγγέλθηκε χτες από τους συγκεντρωμένους, του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Δήμου Αθηναίων.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο γραμματέας του συλλόγου Μιχάλης Ζωίδης, μεταξύ άλλων τόνισε: "Ολοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να αποτρέψουμε την τσιμεντοποίηση του οικοπέδου. Η περιοχή μας τα τελευταία χρόνια έχει δραματικά υποβαθμιστεί, λόγω της επέκτασης του διοικητικού και εμπορικού κέντρου. Ομως εμείς έχουμε ανάγκη από πάρκα, από πράσινο, από χώρους αναψυχής. Δεν είναι δυνατόν όλα σ' αυτή την κοινωνία να ιεραρχούνται με βάση το κέρδος. Ας κοιτάξουμε και λίγο το μέλλον. Πού θα ζήσουν τα παιδιά μας;".

Από την "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" μίλησε ο Μιχάλης Ρεντούμης,ο οποίος σημείωσε: "Ολα αυτά τα χρόνια εμείς αγωνιζόμαστε μαζί σας, ώστε να γίνουν πράσινο όλοι οι ελεύθεροι χώροι που έχουν απομείνει. Ετσι και τώρα, εμείς συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες σας για να μην τσιμεντοποιηθεί το οικόπεδο".

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Αθήνας κ. Σκαλέος, ο οποίος, όμως, πρότεινε στους κατοίκους να δεχθούν να γίνει στο οικόπεδο υπόγειο γκαράζ και να συζητήσουν με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου για το τι θα γίνει από κει και πάνω. Για να απαλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις μίας τέτοιας θέσης, δήλωσε ότι ο δήμος δε θα εκδώσει άδεια οικοδόμησης για το άλλο ελεύθερο οικόπεδο της περιοχής που ανήκει στη ΔΕΗ, καθώς και ότι θα διεκδικήσει τα 10 στρέμματα του οικοπέδου ΚΑΠΑΨ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ