Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με άδεια χέρια και η ΚΕΔΚΕ

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα έληξε η χτεσινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Αλ. Παπαδόπουλου,με το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας. Ο υπουργός δε δεσμεύτηκε για κανένα από τα αιτήματα που του έθεσαν οι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης. Και εκείνοι, όμως, φρόντισαν για πολλοστή φορά να παρακάμψουν ζητήματα ουσίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποδεικνύοντας τη βούλησή τους να περιοριστούν σε διαχειριστικό ρόλο, εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των εδώ υποστηρικτών της, για άγριο χαράτσωμα των δημοτών.

Συγκεκριμένα, παρά το ότι η συνάντηση παρουσιάστηκε ως εθιμοτυπική, το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ έθεσε ορισμένα ζητήματα, όπως αυτό των συνενώσεων δήμων και κοινοτήτων, με περισσότερους από 5.000 κατοίκους. Το προεδρείο ζήτησε, ακόμα, να ξεκαθαρίσουν οι ρόλοι και οι σχέσεις πρωτοβάθμιας και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και να "ρυθμιστούν τα οικονομικά προβλήματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης". Ο υπουργός δε δεσμεύτηκε για τίποτε από τα παραπάνω και όπως είπε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Δ. Αβραμόπουλος,ο διάλογος θα συνεχιστεί, ώστε πριν από το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ (8 του Νοέμβρη) να συναποφασίσουν για όλες τις "εκκρεμότητες".

Το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, βέβαια, παρέκαμψε ουσιαστικά θέματα για τη λειτουργία της ΤΑ. "Ξέχασε" για άλλη μια φορά τα 720 δισεκατομμύρια δραχμές που αυθαίρετα έχουν παρακρατήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στην τελευταία εξαετία από τους θεσμοθετημένους υπέρ της ΤΑ πόρους. "Ξέχασε", επίσης να θίξει την πενιχρή χρηματοδότηση των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, χρηματοδότηση που κινείται γύρω στο 2% του συνόλου των δαπανών. "Ξέχασαν", ακόμα, να αναφέρουν ότι με την οικονομική ασφυξία που επιβάλλει η κυβέρνηση στην ΤΑ, την ωθεί μεθοδευμένα και συστηματικά στο παραπέρα χαράτσωμα των δημοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ