Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Στο έλεος των βιομηχάνων και εμπόρων

Μειωμένες αναμένεται να είναι και φέτος οι τιμές στο γάλα, ενώ η κυβέρνηση "νίπτει τας χείρας της"

Στο έλεος των γαλακτοβιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων, αφήνει για άλλη μια χρονιά η κυβέρνηση, τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι από ό,τι δείχνουν τα πράγματα θα αναγκαστούν και φέτος να πουλήσουν το γάλα σε εξευτελιστικές τιμές.

Τα παραπάνω προκύπτουν και από τις απαντήσεις που έδωσε χτες ο υπουργός Γεωργίας στα αιτήματα που του έθεσε αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων, από πολλές περιοχές. Οι απαντήσεις του υπουργού Γεωργίας δεν έπεισαν τους κτηνοτρόφους και αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσαν πως ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, μέσα στο επόμενο διάστημα. Ο Στ. Τζουμάκας, αντί λύσεων και μέτρων, απηύθυνε έκκληση στους γαλακτοβιομήχανους και εμπόρους να μην δώσουν τιμή χαμηλότερη από τις 220 δραχμές το κιλό στο πρόβειο γάλα και κάλεσε τους κτηνοτρόφους να μην πουλήσουν το γάλα, αν οι τιμές είναι χαμηλές!

Με αυτά γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση αφήνει τους κτηνοτρόφους στο έλεος των γαλακτοβιομηχάνων και μεγαλεμπόρων, που για τη φετινή γαλακτοκομική περίοδο δεν έχουν ανακοινώσει τιμές στο γάλα, αλλά οι προθέσεις δείχνουν ότι θα δώσουν πάλι τις περσινές εξευτελιστικές τιμές. Η μόνη ένδειξη που υπάρχει όσον αφορά τις τιμές στο γάλα, είναι οι προεκλογικές υποσχέσεις του υπουργού Γεωργίας ότι η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη" θα δώσει 230 δραχμές στο πρόβειο γάλα, τιμή πολύ χαμηλότερη από αυτή που ζητούν οι κτηνοτρόφοι. Οι απαντήσεις του υπουργού Γεωργίας δείχνουν επίσης, πως δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κτηνοτρόφων, που στη διάρκεια των μεγάλων περσινών κινητοποιήσεών τους, ζητούσαν: 300 δραχμές για το πρόβειο, 190 δραχμές για το γίδινο,130 για το αγελαδινό και κάλυψη των ζημιών λόγω της πτώσης των τιμών στο γάλα.

Οσον αφορά τα υπόλοιπα αιτήματα που έθεσε η αντιπροσωπεία για τη στήριξη της κτηνοτροφίας και αυτά αφέθηκαν αναπάντητα ουσιαστικά από τον υπουργό Γεωργίας, αφού επικαλέστηκε σχετικά, ένα σχέδιο νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση και στο οποίο περιλαμβάνονται κάποια ημίμετρα για την κτηνοτροφία, που σε καμία περίπτωση δε λύνουν τα οξυμένα προβλήματα των κτηνοτρόφων. Γεγονός πάντως είναι ότι για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων ευθύνονται οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που πιστά υλοποιούν την αντικτηνοτροφική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις δεσμεύσεις που εκπορεύονται από τη νέα ΚΑΠ (ποσοστώσεις και πρόστιμα), τη συμφωνία της ΓΚΑΤΤ και οι επιπτώσεις όλων αυτών αποδείχτηκαν δραματικές για την κτηνοτροφία. Ζητήματατα οποία ο υπουργός Γεωργίας, αλλά και τα αγροτικά και κτηνοτροφικά στελέχη των φιλομααστριχτικών κομμάτων, δε θίγουν καθόλου και το μόνο που κάνουν είναι να επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους κτηνοτρόφους, με διάφορα τερτίπια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων στην Κατερίνη (2018-10-25 00:00:00.0)
«Οχι» στο ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ» (2007-02-17 00:00:00.0)
Να γιατί φταίνε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (1996-09-08 00:00:00.0)
Στα πρόθυρα χρεοκοπίας οι κτηνοτρόφοι (1996-02-16 00:00:00.0)
"Γίναμε χώρα υπό κατοχή! " (1996-02-11 00:00:00.0)
ΔΙΠΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ (1996-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ