Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενημέρωση για το παιδικό άσθμα

Ομάδα γιατρών πνευμονολόγων θα οργανώσει ανοιχτές εκδηλώσεις ενημέρωσης του πληθυσμού σε δώδεκα πόλεις για το παιδικό άσθμα, μία νόσο που αντιμετωπίζει τουλάχιστον ένα στα δέκα παιδιά.

Πρόσφατα επιδημιολογικά στοιχεία του Διεθνούς Κέντρου Στατιστικής για την Υγεία, που παρουσιάστηκαν χτες σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρουν ότι το 10%-15% των παιδιών στη χώρα μας πάσχει από βρογχικό άσθμα, το οποίο συχνά διαφεύγει της ορθής διάγνωσης και υποθεραπεύεται. Η συχνότητα του βρογχικού άσθματος, που αποτελεί τη συχνότερη χρόνια πάθηση της παιδικής ηλικίας, αυξήθηκε κατά 50% τα τελευταία 10-15 χρόνια, γεγονός που αποδίδεται στη ρύπανση της ατμόσφαιρας και τη μόλυνση του περιβάλλοντος των εσωτερικών χώρων (π. χ. άκαρι οικιακής σκόνης, καπνός τσιγάρου, τρίχες κατοικίδιων ζώων).

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε Ελληνόπουλα, το βρογχικό άσθμα εμφανίζεται στο ένα τρίτο των παιδιών, που τελικά αναπτύσσουν άσθμα στον πρώτο χρόνο της ζωής τους. Μέχρι το δεύτερο χρόνο έχει εμφανίσει τα συμπτώματα το 50% των παιδιών και μέχρι τον πέμπτο χρόνο το 80%.

Ιδιαίτερα αναγκαία είναι η αποφυγή του καπνίσματος στο σπίτι ή το αυτοκίνητο και η απομάκρυνση του παιδιού όταν διαπιστωθεί ότι υπάρχει αλλεργία στο τρίχωμα γάτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ